Οργισμένος είναι ο πρώην υπουργός Οικονομίας, και το κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ και την αλλοίωσή της, Γιώργος Παπακωνσταντίνου καθώς όπως διαρρέει το περιβάλλον του, η Προανακριτική Επιτροπή μέσω των μέσων ενημέρωσης διαμορφώνει κλίμα παραπομπής εις βάρος του. ...
Μάλιστα, ο άνθρωπος εξαιτίας της ολιγωρίας του οποίου "στην καλύτερη περίπτωση" δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του κράτους από τους όποιους φοροφυγάδες περιλαμβάνονται στη λίστα ισχυρίζεται συνομιλώντας με συνεργάτες του ότι η Προανακριτική δημιουργεί αυτό το κλίμα χωρίς να αποδεικνύεται κάτι. ...
Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί πως η Προανακριτική δεν έχει αποδείξει τίποτα στο κρίσιμο ζήτημα της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ και για το εάν την έκανε ο ίδιος και μένει μόνο σε υποθέσεις και εκτιμήσεις. Ωστόσο, ο ίδιος δεν δίνει καμία απάντηση για το πώς εξαφανίστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ μόνο τα ονόματα των δικών του συγγενών, ενώ ακόμα ερώτημα παραμένει σε ποιόν έδωσε τη λίστα για φύλαξη, καθώς ο ίδιος εξακολουθεί να μην μπορεί να θυμηθεί.
Σύμφωνα με τον άνθρωπο που μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, οι αποφάσεις της Προανακριτικής είναι προειλημμένες και εκλαβάνει ως πολιτική πλέον τη διαδικασία και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσει όταν έρθει η ώρα να καταθέσει και ο ίδιος στην Επιτροπή, απαντώντας όπως λέει σε όλα όσα έχουν ακουστεί ,μέχρι τώρα και δίνοντας τη δική του εκδοχή των πραγμάτων.
Μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου επειδή πιστεύει ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί σε πολιτικό επίπεδο, καλό θα ήταν η Επιτροπή να ολοκληρώσει μια ώρα γρηγορότερα τις εργασίες και την έρευνα της ώστε η υπόθεση να πάρει το δρόμο του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου εκεί κρίνει ότι θα μιλήσουν τα πραγματικά γεγονότα αποφορτισμένα από την πολιτική αντιπαράθεση και τις πολιτικές-κομματικές σκοπιμότητες.
Τα ερωτήματα πάντως εξακολουθούν να είναι αμείλικτα για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος καλείται έστω και τώρα να δώσει πειστικές απαντήσεις και εξηγήσεις γα τα τι συνέβη με τη λίστα Λαγκάρντ την περίοδο τη δική του που ήταν ίσως και η πιο κρίσιμη.