> Voliotaki: Φόβοι για νέα χτυπήματα - Τα σενάρια της ΕΛΑΣ μετά τους πυροβολισμούς στο γραφείο του πρωθυπουργού

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Φόβοι για νέα χτυπήματα - Τα σενάρια της ΕΛΑΣ μετά τους πυροβολισμούς στο γραφείο του πρωθυπουργού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ

- Καλάσνικοφ και μάγκνουμ τριανταοκτάρι τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες
- Στη "ΣΕΧΤΑ Επαναστατών" και στους "Πυρήνες της Φωτιάς"  προσανατολίζεται η ΕΛΑΣ
- Δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση του Νίκου Μαζιώτη που αγνοείται
- Τα 90 δευτερόλεπτα της επίθεσης
...

Μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού τα ξημερώματα, η ΕΛΑΣ εκφράζει φόβους για νέο κύκλο επιθέσεων μέσα στις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί ευρήματα από πυροβολισμούς από καλάσνικοφ ενώ μία από τις σφαίρες καρφώθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, η αστυνομία ερευνά και μία βολίδα από περίστρφο μάγκνουμ τριανταοκτάρι που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου.

Στελέχη της ΕΛΑΣ εξετάζουν τέσσερα βασικά σενάρια σχετικά με το ποιοι βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση. Ειδικότερα τα σενάρια σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι η εμφάνιση ενός νέου βραχίονα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», η επανεμφάνιση του Νίκου Μαζιώτη, ενώ η βολίδα από το μαγκνουμ που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου μπορεί να “μαρτυρά” την αναγέννηση της «Σέχτας Επαναστών» η οποία είχε στο οπλοστάσιό της μάγκνουμ και καλάσνικοφ. Επίσης πιθανό σενάριο σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι η ενεργοποίηση των “ληστών με τα μαύρα” που «γάζωσαν» πριν από 2,5 χρόνια το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

Στελέχης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν συγκεντρώσει κρίσιμες μαρτυρίες αλλά και υλικό από κάμερες της λεωφόρου Συγγρού και από γειτονικά καταστήματα. Πολλά θα δείξουν πάντως και τα ευρήματα της βαλλιστικής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δράστες γνώριζαν επακριβώς πού ήταν το γραφείο του πρωθυπουργού και η όλη επίθεση διήρκησε μόλις 90 δευτερόλεπτα.