> Voliotaki: Ελεύθεροι οι 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ για την κατάληψη- Διαμαρτυρία στην Ευελπίδων

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ελεύθεροι οι 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ για την κατάληψη- Διαμαρτυρία στην Ευελπίδων

  ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. Οι 35 συλληφθέντες οδηγήθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο και η δίκη πήρε αναβολή για τις 12 Φεβρουαρίου.

Ο εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος της φθοράς ξένης περιουσίας....

Στα δικαστήρια μετέβη και η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από την Αλέκα Παπαρήγα, για λόγους τυπικούς, να μην παρίσταται στη διαδικασία.

Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην παραπομπή των 36 συλληφθέντων –μελών του ΠΑΜΕ στο αυτόφωρο προκειμένου να δικαστούν τονίζοντας ότι «Δεν πρέπει ο λαός να φοβηθεί. Πρέπει να ατσαλωθεί και να καταλάβει πως όταν παίρνονται τέτοια μέτρα έρχονται και καινούργια σε βάρος των εργαζομένων».

Η κυρία Παπαρήγα σημείωσε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν τελείωσαν και πρόσθεσε «Επομένως, ο κλήρος πέφτει στον λαό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ για συμπαράσταση στους 35 συλληφθέντες για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασία. Οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τους 2.000.

Νωρίτερα, σημειώθηκε μικροένταση όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν επέτρεψαν στα λεωφορεία, στα οποία επέβαιναν οι συλληφθέντες, να προσεγγίσουν τα δικαστήρια και τα ακινητοποίησαν.

Στο σημείο ήταν και ισχυρή αστυνομική δύναμη και υπήρξε φόβος για επανάληψη επεισοδίων, ωστόσο επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και τελικά οι συλληφθέντες κατέβηκαν από το λεωφορείο και οδηγήθηκαν πεζή στα δικαστήρια.

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης - ΚΚΕ

Την ίδια ώρα, σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ με αφορμή την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας. «Στόχος των μελών του ΠΑΜΕ που εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας ήταν να προπηλακιστεί ο ίδιος ο υπουργός», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ακόμη πως υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε βιαιοπραγία, βανδαλισμός και προσπάθεια προπηλακισμού του κ. Βρούτση, ενώ ανέφερε ότι σύμφωνα με άλλη μαρτυρία οι συνδικαλιστές είχαν μαζί τους κάμερα.

Σε απάντηση αυτών των δηλώσεων το ΠΑΜΕ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση τονίζοντας ότι «Οι κατασκευασμένες κατηγορίες, η προβοκάτσια της κυβέρνησης με τις φωτογραφίες με τα στημένα σκηνικά που έδωσε στη δημοσιότητα, τρεις ώρες μετά τη βίαιη προσαγωγή των συνδικαλιστών - στελεχών του ΠΑΜΕ (προέδρων Ομοσπονδιών, σωματείων, μελών Δ.Σ.) και που έπαιξαν τα περισσότερα ΜΜΕ παρουσιάζοντάς τις ως αληθινές, θα πρέπει να καταδικαστούν από το λαό, τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Το ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να δέσει τα χέρια του, έχουμε εμπειρία την πλούσια ιστορία των σκληρών ταξικών αγώνων στη χώρα μας, δε μας φοβίζουν. Οι αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται, οι εργαζόμενοι οργανωμένα να δώσουν στην κυβέρνηση αυτό που της αξίζε»ι.

Χθες το βράδυ το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ πυροδότησαν οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση ο οποίος κατήγγειλε ότι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο υπουργείο.

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας. Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας» δήλωσε ο υπουργός.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη συγκέντρωση που έγινε έξω από τη ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες απάντησε:

«Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο, να το φέρει εδώ, στην πλατεία Συντάγματος, να το δώσει στα κανάλια, με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και δικαίως για προκλητικές δηλώσεις που πραγματικά ξεσηκώνουν. Να μας δείξει το βίντεο. Ποιες είναι οι καταστροφές.

Πήγαν 40 άτομα, πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία; Να καταστρέψουν τα κομπιούτερ; Να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά. Και βεβαίως όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις έχουν δικαίωμα την ίδια μέρα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν. Αυτό μόνο έγινε και τίποτα άλλο».