> Voliotaki

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΣΑΛΛΑΣ : ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ

Την πεποίθηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εξέφρασε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος Μιχάλης Σάλλας.

 Μιλώντας στην Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζα Πειραιώς η οποία έχει συγκληθεί για να εγκρίνει την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 2 δισ. ευρώ ο κ. Σάλλας τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες και η ελληνική οικονομία θα καταφέρουν να εξέλθουν από την κρίση, υπογραμμίζοντας πως οι διεθνείς συνθήκες έχουν βελτιωθεί....


 Αναφερόμενος ενδεικτικά στη βελτίωση των αγορών ο επικεφαλής του Ομίλου Πειραιώς σημείωσε πως μέσα σε έναν μήνα έγιναν εκδόσεις στις οικονομικές αγορές ύψους 43 δισ. ευρώ. Ο κ. Σάλλας υποστήριξε πως οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το άνοιγμα των αγορών και να τους δοθεί η δυνατότητα, εφόσον η ανακεφαλαιοποίηση ολοκληρωθεί με επιτυχία, να προσφύγουν στο διεθνές περιβάλλον προκειμένου να χρηματοδοτηθούν.

 Ειδικά για τις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου και τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών ο κ. Σάλλας δήλωσε :« Στην Τράπεζα Πειραιώς πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να καλύψουμε με ιδιαίτερη επιτυχία το 10% της ίδιας συμμετοχής στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως και οι άλλες ελληνικές τράπεζες. Τους επόμενους μήνες πιστεύουμε πως το σύνολο του τραπεζικού συστήματος θα μπορεί να αντλήσει κεφάλαια από το εξωτερικό ώστε να στηρίξει την ελληνική οικονομία».

 Πάντως, υπογράμμισε πως υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να επανεξεταστούν και να διευθετηθούν ώστε να υπάρξει αποδέσμευση από τον «μίζερο» τρόπο με τον οποίον αντιμετωπιζόταν έως σήμερα η ίδια συμμετοχή.