> Voliotaki

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ!

Το παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Υεμένη προσφέρει αμοιβή σε όποιον σκοτώσει τον Aμερικανό πρεσβευτή στην χώρα και έναν αμερικανό στρατιώτη που υπηρετεί στην αραβική αυτή χώρα, ανέφερε οργάνωση η οποία παρακολουθεί ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

 Η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τρία κιλά χρυσού για την δολοφονία του Αμερικανού πρεσβευτή στη Σανάα, Τζέραλντ Φέιρσταϊν, ανακοίνωσε η οργάνωση...

 παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, επικαλούμενη ηχητικό ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από ενόπλους. Η AQAP θα προσφέρει επίσης πέντε εκατομμύρια ριάλ (23.350 δολάρια) σε όποιον σκοτώσει κάποιον Αμερικανό στρατιώτη στην Υεμένη, όπως ανέφερε.

 Η επικήρυξη, η οποία θα ισχύσει για έξι μήνες, έγινε για "να ενθαρρυνθεί το μουσουλμανικό μας έθνος" και "να επεκταθεί ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ)...", ανέφερε το SITE επικαλούμενο το ίδιο ηχητικό ντοκουμέντο. Η AQAP που απαρτίζεται κυρίως από υεμενίτες και σαουδάραβες ενόπλους, θεωρείται από τις ΗΠΑ το πιο επικίνδυνο παρακλάδι του τρομοκρατικού δικτύου που ίδρυσε ο Οσάμα μπιν Λάντεν.