> Voliotaki: Ο Πάγκαλος αδειάζει Βενιζέλο...

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο Πάγκαλος αδειάζει Βενιζέλο...

Αν δεν τον θέλει το συνέδριο, πώς θα μείνει αρχηγός;...

Θέμα ηγεσίας, θέτουν ο ένας μετά τον άλλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο χθες, το ζήτημα σήμερα έθεσε και ο Θόδωρος Πάγκαλος, συσχετίζοντάς το με... το συνέδριο του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Φεβρουάριο....

«Αν δεν το θέλει η πλειοψηφία των μελών του συνεδρίου πώς θα μείνει αρχηγός; Δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω ότι όταν κάνουμε συνέδριο αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας, εκτός αν βλέπει κανείς τα συνέδρια ως συνέδρια χειροκροτητών όπως ήταν πολύ συχνά τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα. Και στην αλλαγή ηγεσίας δυστυχώς όπως έγινε γιατί δεν ήταν έτσι, μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου έγινε σκληρή σύγκρουση για το ποιον θα βάλουμε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό. Μετά όμως άρχισαν τα περάσματα του δαχτυλιδιού, Σημίτης στον Γιώργο Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου στον Βενιζέλο…Δεν είναι πράγμα αυτό…», είπε ο Πάγκαλος (ΝΕΤ FM).

Αναφερόμενος δε, στα περί …αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ και συγκρότησης νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, υποστήριξε ότι «αυτά είναι αστειότητες», καλώντας όποιον θέλει να κάνει φορέα, να τον κάνει, να τους τον δείξει, και όταν το θέαμα τους "τέρψει", θα σηκωθούν και θα φύγουν, όπως είπε. «Θα καθόμαστε να ταλαιπωρούμαστε μέσα σε ένα κόμμα που υφίσταται συνεχή απομείωση για να μην ακολουθήσουμε τον λαμπρό εκείνο αρχηγό; Πρέπει κάτι να πει όμως αυτός…», είπε με νόημα.

Νωρίτερα πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ‘χαιρετήσει’ την πρόθεση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης να συμμετάσχει στις διαδικασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο.