> Voliotaki: Στο σπίτι του Γλέζου, ο Ράιχενμπαχ...

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Στο σπίτι του Γλέζου, ο Ράιχενμπαχ...

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ο επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα, Γερμανός, Χορστ Ράϊχενμπαχ ζήτησε και συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο, με σκοπό να ενημερωθεί διεξοδικά για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του Μανώλη Γλέζου, παρουσία του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνου Καρβούνη, Γιάννη Μηλιού, και της Λη Σαράφη.
Πρωτοστατεί ο Γλέζος



Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος πρωτοστατεί στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων. Πρόσφατα είχε αντιδράσει οργισμένα στην προσπάθεια της Γερμανίας να κλείσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, μετά τη δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ότι «δεν τίθεται θέμα αποζημιώσεων στην Ελλάδα».

Ο κ. Γλέζος απαντώντας στους ισχυρισμούς του Βερολίνου εξήγησε ότι «η δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, είναι ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δισεκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους».