> Voliotaki: Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας σχεδόν μεσάνυχτα στους κήπους του Μαξίμου. Το ραντεβού θρίλερ για τον ΟΠΑΠ!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας σχεδόν μεσάνυχτα στους κήπους του Μαξίμου. Το ραντεβού θρίλερ για τον ΟΠΑΠ!

 Από τον Τζον Λε Καρέ 

Μια νύχτα-θρίλερ, τη χθεσινή, που η προσοχή όλων ήταν στραμμένη στο  Eurogroup, επέλεξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να δεχθεί στο Μαξίμου την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
 

Η είδηση μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ στη διάρκεια της έκτακτης εκπομπής της Σίας Κοσιώνη, όταν συνδέθηκε με τον συντάκτη που κάλυπτε το Μαξίμου. Δεν δόθηκε καμία συνέχεια-ούτε ο λόγος του ραντεβού, ούτε τα πρόσωπα που συμμετείχαν από μέρους της Εθνικής Τράπεζας. Ήταν ο κ. Τουρκολιάς; Ο κ. Ζαννιάς; Η και οι δύο;...


Δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση για την ξαφνική αυτή συνάντηση. 


Διαβάστε τώρα την είδηση που ακολουθεί:  “Tις οριστικές αποφάσεις των συμβούλων –Deutsche Bank και Εθνική Τράπεζα ως χρηματοοικονομικοί και οι δικηγορικές εταιρίες Καρατζά & Freshfields ως νομικοί σύμβουλοι– αναμένει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να εγκρίνει ποιοι από τους υποψήφιους επενδυτές προκρίνονται στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ…”

Χμμ…Τα πράγματα εδώ γίνονται ζόρικα. Βιαστικές ανθρώπινες φιγούρες μόλις διακρίνονται στο σκοτάδι. Ομίχλη και σιωπή. Οι μνηστήρες του ΟΠΑΠ δεν είναι τυχαίοι, σίγουρα δεν είναι ακίνδυνοι. Γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Κάποιοι γνωρίζουν ακόμη καλύτερα τον πρωθυπουργό Σαμαρά. Από το πολιτικό παρελθόν του. Στη περίπτωση του ΟΠΑΠ η Εθνική Τράπεζα είναι ο πιο "κοντινός" δίαυλος στο Σαμαρά, το μάτι του πρωθυπουργού, στην καυτή ιστορία της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού, όσο αφορά ακόμη και αυτή την απλή ενημέρωση σχετικά με την αξιολόγηση των υποψηφίων Μνηστήρων του.



Σημειώστε ότι τα συμφέροντα που θέλουν να παραμείνει ο ΟΠΑΠ, ως έχει, δίνουν τα ρέστα τους όλα αυτό το διάστημα.


Αν προσθέσουμε σ΄αυτό και το γεγονός ότι τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων θα μπαίνουν-σύμφωνα με αυτά που αποφασίσθηκαν χθες βράδι-σε ειδικό λογαριασμό που θα ελέγχουν οι δανειστές μας, αντιλαμβάνεστε ότι η αποκρατικοποίηση του Οργανισμού αφορά πολύ κόσμο. Μέσα και έξω από την Ελλάδα. 


Όπως έχουμε ξαναγράψει πρόκειται για μια κοσμοπολίτικη περιπέτεια με συναρπαστική πλοκή καθώς μπλέκονται υπέροχα πολυεθνικές, πολιτικοί, κατάσκοποι, δημοσιογράφοι, η Καγκελαρία, ο Λευκός Οίκος, η Μόσχα, το Πεκίνο, το Τελ Αβιβ-όλος ο καλός ο κόσμος.