> Voliotaki: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ και την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα μπορεί να διατυπώνει προτάσεις επί του σχεδίου της προκήρυξης που θα λαμβάνει υπόψη το Ταμείο. ...


Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας: 

Το άρθρο 1 υπερψηφίστηκε με 173 ψήφους υπέρ και 120 κατά.
Το άρθρο 2 υπερψηφίστηκε με 148 ψήφους υπέρ και 139 κατά.
Το άρθρο 3 υπερψηφίστηκε με 156 υπέρ και 135 κατά.
Το άρθρο 4 υπερψηφίστηκε με 146 ψήφους υπέρ και 121 κατά.
Το άρθρο 5 υπερψηφίστηκε με 155 ψήφους υπέρ και 135 κατά.
Το άρθρο 6 υπερψηφίστηκε με 173 ψήφους υπέρ.

Η τροπολογία 38 καταψηφιστήκε.

Η τροπολογία με γενικό αριθμό 33 υπερψηφίστηκε.
Το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ έγινε δεκτό επί της αρχής και των άρθρων και στο σύνολο κατά πλειοψηφία.

Κατά την ψηφοφορία, από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γιάννης Πανούσης ήταν απόντες.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δηλώνει «παρών» στο άρθρο 4, ενώ καταψηφίζει την τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ωστόσο ψήφισε «ναι» σε όλα, όπως επίσης και ο Πύρος Δήμας.

«Παρών» στο άρθρο 2 δήλωσε ο Θεόδωρος Παραστρατίδης, ενώ ο Θάνος Μωραίτης το καταψήφισε. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Μάρκος Μπόλαρης δήλωσαν «ναι» στην τροπολογία για την ένταξη των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ.

Ο Γιάννης Δριβελέγκας διαφοροποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντας το άρθρο 3, ενώ ο Κώστας Τριαντάφυλλος δήλωσε παρών στα άρθρα 2 και 3. Ο Γιώργος Ντόλιος καταψήφισε το άρθρο 2 και υπερψήφισε την τροπολογία.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ψήφισε «ναι» στο άρθρο 4, ενώ καταψήφισε την τροπολογία για την ένταξη του ταμείου των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ. Τη συγκεκριμένη τροπολογία καταψήφισε και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013.
Το μεσημέρι αναμένεται ο κ. Στουρνάρας να παρουσιάσει τα βασικά μεγέθη και τις προβλέψεις του προϋπολογισμού στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται μέτρα ύψους 9,5 δισ. ευρώ, από το πακέτο των 13,5 δισ., με περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα και φοροαπαλλαγές.