> Voliotaki: 48ωρη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από την Πέμπτη

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

48ωρη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από την Πέμπτη

Η 48ωρη αποχή των δικηγόρων της Αθήνας της ερχόμενης Πέμπτης και Παρασκευής, 1 και 2 Νοεμβρίου 2012, μετατράπηκε σε Πανελλαδική από την συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση....

Παράλληλα, αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με μοναδικό αντικείμενο την επαναξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής οι δικηγόροι αντιδρούν:

«Στις κατατεθείσες υπό ψήφιση διατάξεις περί Επικουρικού Κεφαλαίου, οι οποίες καταστρατηγούν θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών - θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και λοιπών εμπλεκόμενων σε αυτά.

Στην επιχειρούμενη ένταξη του Τομέα Υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, που ισοδυναμεί με υφαρπαγή των αποθεματικών του υγιούς ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών

Στα φημολογούμενα φορολογικά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν κατά τρόπο πρωτοφανή κοινωνικά άδικο και ανάλγητο αδιακρίτως τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών, ο οποίος βιώνει στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας.

Στο στρεβλό τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή στην χώρα μας η δήθεν αναγκαιότητα απελευθέρωσης του δικηγορικού λειτουργήματος κατά τρόπο αναντίστοιχο προς τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που καταλήγει να στοχοποιεί τον δικηγόρο στα μάτια της κοινωνίας».

Τέλος, οι δικηγόροι ζητούν και πάλι την άμεση απόσυρση των επίμαχων διατάξεων και «καλούν την πολιτική ηγεσία του τόπου και τους Έλληνες βουλευτές να απέχουν από νομοθετικές πρωτοβουλίες που φαλκιδεύουν το κράτος δικαίου και το εν γένει δικαιικό μας σύστημα».