> Voliotaki: Συνεχίζεται το μακελειό στο Χαλέπι

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Συνεχίζεται το μακελειό στο Χαλέπι

Ο στρατός της Συρίας βομβάρδισε σήμερα το πρωί τη συνοικία Σαλαχεντίν, βασικό προπύργιο των εξεγερμένων στο Χαλέπι, την ώρα που συγκρούσεις σημειώνονταν σε πολλές άλλες συνοικίες της πόλης μεταξύ του τακτικού στρατού και των ανταρτών, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το πυροβολικό είχε βάλει σήμερα το πρωί στο στόχαστρό του την Σαλαχεντίν, την οποία έχει περικυκλώσει ο στρατός, σύμφωνα με την οργάνωση. Οι εξεγερμένοι από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι ελέγχουν το μισό Χαλέπι.

Στην ίδια πόλη, συγκρούσεις μεταξύ του τακτικού στρατού και των ανταρτών μαίνονται στις συνοικίες Χαμντανίγε, Σουκάρι, αλ Ανσάρι και Τζαμίγιατ αλ Ζάχρα, στο δυτικό Χαλέπι, όπου δύο εξεγερμένοι έχασαν τη ζωή τους, σημειώνει το Παρατηρητήριο.

Πιο δυτικά, στην επαρχία της Λαττάκειας, πέντε μέλη της διοίκησης των εξεγερμένων τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό μιας πολυκατοικίας στη συνοικία Τζάμπαλ αλ Άκραντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χθες Σάββατο η συνοικία Σαλαχεντίν ήταν στόχος των πιο σφοδρών βομβαρδισμών από την αρχή των συγκρούσεων στο Χαλέπι στις 20 Ιουλίου, επεσήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Τουλάχιστον 205 άνθρωποι, εκ των οποίων 115 πολίτες, 38 αντάρτες και 52 στρατιώτες, έχασαν τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια χθες Σάββατο σε όλη τη Συρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Στο μεταξύ η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε σήμερα τον τακτικό στρατό ότι βομβαρδίζει δημόσια κτίρια που είναι μέρος της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Χαλεπιού