> Voliotaki: «Κρανίου τόπος» η Χίος - Τραυματίστηκε πυροσβέστης στη Σιδηρούντα

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

«Κρανίου τόπος» η Χίος - Τραυματίστηκε πυροσβέστης στη Σιδηρούντα


«Κρανίου τόπος» η Χίος - Τραυματίστηκε πυροσβέστης στη Σιδηρούντα ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΤΑ ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΤΡΑ
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη Χίο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά αυτή την ώρα έχει δυο μεγάλα μέτωπα, εκ των οποίων το πιο σοβαρό είναι στην περιοχή Σιδηρούντα. ...


Το δεύτερο μέτωπο είναι στις περιοχές Καρύντα και κάτω Φάνα. Σύμφωνα με το politischios.gr, ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί στη Σιδηρούντα και μεταφθηκε με καρότσα στο νοσοκομείο, καθώς η παρουσία των ασθενοφόρων στα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι ανύπαρκτη.

Παράλληλα το πρωί δημιουργήθηκε πρόβλημα και με τον εφοδιασμό καυσίμων των αεροσκαφών που επιχειρούν στο νησί και μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε να τροφοδοτούνται με καύσιμα από το αεροδρόμιο του νησιού και όχι από αυτό της Σάμου, ώστε να μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για την πραγματοποίηση ρίψεων νερού.

Στο νησί επιχειρούν τρία αεροσκάφη, 350 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα του στρατού και 50 οχήματα που έχουν έρθει από την Θεσσαλονίκη, την Μυτιλήνη και τη Σάμο. Επίσης αυτή την ώρα έφτασαν στο νησί γεωπόνοι αλλά και κτηνίατρος του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσουν σε εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών που έχει υποστεί η φυτική και ζωική (κυρίως μελίσσια) παραγωγή από την πύρινη λαίλαπα.