> Voliotaki: Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Θεοφίλου

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Θεοφίλου

Για την κατηγορία της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής

Δικάζεται σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη φονική ληστεία της Πάρου και σε τρομοκρατική οργάνωση, Αναστάσιος Θεοφίλου, για την κατηγορία της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής.

Ο συνήγορός του, Σπύρος Φυτράκης, επανέλαβε πάντως σε δηλώσεις του ότι...
ο πελάτης εμμένει στην άρνηση όλων των κατηγοριών που του αποδίδονται, τόσο της συμμετοχής του στη ληστεία, όσο και της εμπλοκής του σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τη γιάφκα που ο Θεοφίλου και η παρέα του κρύβουν οπλισμό της οργάνωσης.

Αν και οι αναλύσεις των ειδικών της Αντιτρομοκρατικής λένε πως το πιο πιθανό είναι οι ληστές να ξεφορτώθηκαν τα δύο εννιάρια Glock που δολοφόνησαν τον οδηγό ταξί Δημήτριο Μίχα, θεωρούν βέβαιο ότι διαθέτουν και άλλα όπλα τα οποία είναι «καθαρά».

Εκεί ενδεχομένως να είναι κρυμμένα και τα  περίπου 60.000 ευρώ που «απαλλοτρίωσαν» από την Alpha Bank στη Νάουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι το διαμέρισμα – γιάφκα να μη βρίσκεται στην Αττική και αυτό γιατί ο φερόμενος ως αρχηγός του συγκεκριμένου «πυρήνα», όταν ερχόταν στην Αθήνα έμενε σε ξενοδοχεία του Μοναστηρακίου και του Κεραμεικού γεγονός που σημαίνει πως δεν υπήρχε διαμέρισμα για να φιλοξενηθεί ο ίδιος ή τα υπόλοιπα μέλη. Θεωρούν επίσης βέβαιο ότι τουλάχιστον δύο από τα επτά κλειδιά που βρέθηκαν πάνω στον 29χρονο Θεολόγο ανοίγουν τη γιάφκα.