> Voliotaki: Τελεσίγραφο της Γερμανίας στην Αθήνα - "Θα ασκήσουμε βέτο στη βοήθεια αν δε πάρετε όλα τα μέτρα"

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Τελεσίγραφο της Γερμανίας στην Αθήνα - "Θα ασκήσουμε βέτο στη βοήθεια αν δε πάρετε όλα τα μέτρα"

- Στενός συνεργάτης της Μέρκελ προειδοποιεί για "μπλόκο" στην εκταμίευση της δόσης
- "Η Γερμανία έχει φτάσει στα όριά της"
- Η επόμενη δόση των 31,5 δισ. "κρέμεται" από την έκθεση της τρόικας
- Οι 34 ημέρες που κρίνουν την τύχη της χώρας και ο δύσκολος δρόμος μέχρι το Eurogroup
...

Υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ο Μίχαελ Φουκς, προειδοποίησε πως η Γερμανία θα ασκήσει το "βέτο" της σε μια νέα ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα, αν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα δεν προχωρήσουν αρκετά γρήγορα.

Ο Μίχαελ Φουκς, σε συνέντευξή του που θα δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα τονίζει πως αν η Γερμανία πεισθεί πως η Ελλάδα "δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας του βέτο" είπε ο Φουκς, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών συντηρητικών (CDU- και το βαυαρικό παρακλάδι του, CSU), στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η Γερμανία "έχει φθάσει στα όριά της" πρόσθεσε. Και συνέχισε: "ακόμα κι αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο στο θέμα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, αυτό δεν αρκεί για ένα νέο πακέτο βοήθειας. Η Γερμανία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να το αποδεχθεί".