> Voliotaki: Ούτε μία, ούτε δύο αλλά...10 άδειες έδωσαν στον βαρυποινίτη Μακρυγιάννη - Τον ψάχνει όλη η ΕΛΑΣ

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά...10 άδειες έδωσαν στον βαρυποινίτη Μακρυγιάννη - Τον ψάχνει όλη η ΕΛΑΣ

- Έχει παραβιάσει όλο τον ποινικό κώδικα
- Έχει καταδικαστεί 4 φορές ισόβια για 5 δολοφονίες και κλοπές
- Πήρε όμως 10 φορές άδεια απο τις φυλακές ενώ το 2006 είχε και πάλι "ξεχάσει" να επιστρέψει
- "Στη σφαίρα της μεταφυσικής κάποια κριτήρια για τη χορήγηση αδειών" καταγγέλει  ο Σ.Καρακίτσος
- Το 8% με 10% των κρατουμένων που παίρνει άδεια δεν επιστρέφει στις φυλακές
- Το προφίλ του μακελάρη της "Χρυσής Νύχτας"
...

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...και η αρίθμηση φτάνει μέχρι τον αριθμό 10, όσες δηλαδή και οι άδειες που χορηγήθηκαν απο τις φυλακές στον μακελάρη βαρυποινίτη Μακρυγιάννη.

Το "μπουμπούκι" των φυλακών Λάρισας που έχει παραβιάσει όλο τον ποινικό κώδικα και που η δράση του θα έπρεπε να διδάσκεται ως μάθημα στις σχολές εγκληματολογίας, κυκλοφορεί ελεύθερος αναμεσά μας.

Οπως καταγγέλει o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Σπύρος Καρακίτσος "ο Μακρυγιάννης έχει πάρει 10 φορές άδεια από το 2007 που συνελήφθη και πάλι. Ο θεσμός των αδειών αντικειμενικά και στατιστικά έχει κριθεί θετικά. Ωστόσο ένα 8% με 10% των φυλακισμένων δεν επιστρέφει στις φυλακές.

Δύο κριτήρια που ισχύουν για να χορηγηθεί άδεια σε κρατούμενους κινούνται στη σφαίρα της μεταφυσικής. Δηλαδή να κάνει ο κρατούμενος καλή χρήση της αδείας και να επιστρέψει πίσω. Εμείς απο το 1994 που θεσμοθετήθηκαν αυτα τα κριτήρια ρωτάμε πως είναι δυνατό να εκτιμηθεί και να κριθεί και με ποια κριτήρια ένας κρατούμενος θα κάνει καλή χρήση της αδείας" είπε τέλος ο κύριος Καρακίτσος.