> Voliotaki: Σ.Κεδίκογλου: Στόχος να μην θιγούν οι ευπαθείς ομάδες

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Σ.Κεδίκογλου: Στόχος να μην θιγούν οι ευπαθείς ομάδες

Σ.Κεδίκογλου: Στόχος να μην θιγούν οι ευπαθείς ομάδες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ,  ότι οι περικοπές πρέπει να γίνουν με τον ορθολογικότερο και δικαιότερο τρόπο.

Όπως είπε στόχος είναι «να μη θιγούν άλλο οι πλέον ευπαθείς ομάδες». Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση περικοπών εκεί «που δεν θα υπάρξουν κοινωνικές συνέπειες»....


Όσον αφορά το ζήτημα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής ο κ. Κεδίκολου ανέφερε ότι το σχετικό αίτημα θα τεθεί «όταν θα είμαστε σίγουροι ότι θα περάσει». «Δεν έχεις και πολλή αξιοπιστία σε ό,τι φορά την αποφασιστικότητά σου να υλοποιήσεις τις αλλαγές όταν δεν έχει ανοίξει καν το επάγγελμα του κουρέα ενώ έχει ψηφιστεί ο νόμος», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να τρέξουμε» επανέλαβε ότι δύο
δύο από αυτές είναι ήδη έτοιμες και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια λίστα από 23 ή 24 περιπτώσεις προς υλοποίηση.

Αναφορικά με τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων και είπε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μετατάξεις και μετακινήσεις προσωπικού για να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό εκεί που υπάρχουν ανάγκες.

Σχετικά με το μέλλον των συμβασιούχων, διευκρίνισε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση, καθώς -όπως είπε- κάποιοι μπορεί θεωρηθεί ότι δεν είναι απαραίτητοι.

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην επηρεαστούν τα ειδικά μισθολόγια.