> Voliotaki: ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!


            Μετά τα απανωτά ατυχήματα στα γκέτο του Μάνεση στο Νομό μας εξαιτίας της εντατικοποίησης της παραγωγής και της μετατροπής των εργοστασίων στο Βόλο και το Βελεστίνο σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς απέναντι στους απεργούς του Ασπρόπυργου, για τα οποία είχαμε καταγγείλει την εταιρία και είχαμε λοιδορηθεί από το εργοδοτικό σωματείο, την πλειοψηφία του ΕΚΒ και μερίδα των δημοσιογράφων, ήρθε η νέα εξέλιξη με τα ραδιενεργά απόβλητα να αποκαλύψει ότι μπροστά στα κέρδη η εταιρία δε λογαριάζει ούτε τις ζωές των εργαζομένων αλλά και ούτε τη ζωή και υγεία ολόκληρης της περιοχής μας.

            Τα ραδιενεργά απόβλητα που αυτή τη στιγμή – όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι -  βρίσκονται έκθετα, σε κοινή θέα, στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στο Βελεστίνο έχουν κάνει δυο φορές «ταξίδι» στην πόλη του Βόλου σε κοινά σακιά (μπούρδες). Τα έχουν φορτώσει και ξεφορτώσει δυο φορές εργαζόμενοι στο εργοστάσιο και το λιμάνι, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, αγνοώντας τι επικίνδυνο φορτίο ακουμπάνε, εισπνέουν και μεταφέρουν στους δρόμους της πόλης. Είναι προκλητικοί για άλλη μια φορά οι ισχυρισμοί της εταιρίας ότι το επικίνδυνο ραδιενεργό υλικό Καίσιο – 137 είναι «κάτω από τα όρια επικινδυνότητας», την ώρα που στην Ιταλία το πλοίο που τα μετέφερε μπήκε σε καραντίνα. Το ίδιο προκλητικές ήταν και όλες οι αντίστοιχες ανακοινώσεις που εξέδιδε η εταιρία μετά από κάθε εργατικό ατύχημα το τελευταίο διάστημα. Είναι ενδεικτικό ότι στην «επιστροφή» στο εργοστάσιο, τα ραδιενεργά απόβλητα – σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων από μέσα – δεν πέρασαν από το μηχάνημα που μετράει τη ραδιενέργεια αλλά μπήκαν προσπερνώντας το. Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να έχουν οι εργαζόμενοι και ο λαός του Βόλου στην εταιρία και το Μάνεση, που έχει αποδείξει ότι μπροστά στο κέρδος δε λογαριάζει τίποτα, όπως ακριβώς η τάξη που εκπροσωπεί. Δεν πρέπει να προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι στις εδώ μετρήσεις δεν ανιχνεύτηκε τίποτα από το ραδιενεργό υλικό, μιας και η πείρα των τελευταίων μηνών αποδεικνύει ότι το κράτος, οι κυβερνήσεις, τα κρατικά όργανα και υπηρεσίες βρίσκονται στην υπηρεσία του Μάνεση είτε αυτά είναι η επιθεώρηση εργασίας στα ατυχήματα, είτε οι διάφοροι βουλευτές και παράγοντες των κομμάτων της Ε.Ε. που στήριξαν την εταιρία απέναντι στου απεργούς, είτε η αστυνομία, οι εισαγγελείς και τα ΜΑΤ που ανάγκαζαν συνοδεία περιπολικών και ειδικών δυνάμεων τους εργαζόμενους στα εδώ εργοστάσια να γίνουν απεργοσπάστες στις απεργίες στις αρχές της χρονιάς, είτε ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας που παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Μάνεση στις τριμερείς με το σωματείο των απεργών ηρώων του Ασπρόπυργου, είτε τα δικαστήρια που βγάζουν την απεργία στην Αθήνα παράνομη και καταχρηστική. Καμία αυταπάτη για το ρόλο των οργάνων του κράτους, είναι όργανα του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη 5 Ιουλίου, μέρα την οποία επέστρεψε στο λιμάνι του Βόλου το ραδιενεργό πλοίο, η Αντιπεριφέρεια είχε ενημερωθεί για το ζήτημα από το λιμεναρχείο, όπως μας ενημέρωση ο ίδιος ο λιμενάρχης.

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι-νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών του Βόλου,
Ο αγώνας για τη ζωή μας, πρέπει να περάσει στα δικά μας χέρια. Θυμηθείτε τις καταγγελίες μας και τις προειδοποιήσεις μας για το γκέτο του Μάνεση. Έγκαιρα είχαμε πει ότι εκεί βρίσκεται μια ωρολογιακή βόμβα. Βγάλτε συμπέρασμα από τη στάση των εργοδοτικών και των ξεπουλημένων συνδικαλιστών, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, μερίδας των ΜΜΕ της πόλης μας, από το πώς στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο θέμα της Χαλυβουργίας.

Αυτή τη στιγμή μια πυρηνική βόμβα, έκθετη, γεμίζει ραδιενέργεια την περιοχή μας από το εργοστάσιο του Μάνεση στο Βελεστίνο!
Να φύγει τώρα, με όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, το επικίνδυνο υλικό!
Να γίνουν μετρήσεις στην πόλη και στα εργοστάσια του Μάνεση!
Να διαλευκανθεί το θέμα με το σκραπ που μπαίνει μέσα στο εργοστάσιο!

Εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία στο Βόλο και το Βελεστίνο,
Κινητοποιηθείτε πριν να είναι πολύ αργά. Πετάξτε τους εργοδοτικούς στην άκρη. Αγωνιστείτε για τη ζωή σας και τη ζωή των παιδιών σας! Μην θυσιάζεστε για τα κέρδη του Μάνεση. Σας χρησιμοποιεί για να χτυπήσει τον αγώνα του Ασπρόπυργου. Θα σας εκμεταλλευτεί όσο μπορεί, τον ιδρώτα, το αίμα και τη ζωή και υγεία σας! Για σας υπάρχει μόνο μια λύση! Να συμπαραταχτείτε με τους συναδέλφους σας στον Ασπρόπυργο απέναντι στον κοινό αντίπαλο: το Μάνεση και την τάξη του!