> Voliotaki: Ε. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις υπευθυνότητας

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ε. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις υπευθυνότητας

Ε. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις υπευθυνότητας
 Αιχμές προς πάσα κατεύθυνση άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις υπευθυνότητας από κανέναν. Έχουμε αναλάβει δυσανάλογο πολιτικό και εκλογικό κόστος. Δεν έχουμε ενδώσει στην αντι-μνημονιακή δημαγωγία και στον λαϊκισμό. Κανείς δεν έχει υπερασπιστεί περισσότερο από εμάς την παραμονή της χώρας στο ευρώ» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, στρέφοντας εμμέσως τα πυρά του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, που δεν έκρυψε την δυσφορία του για τη στάση του ΠΑΣΟΚ να μη ληφθούν νέα μέτρα....


Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας θα πρέπει να γίνουν σε υψηλό επίπεδο, δηλαδή με τους αρχηγούς κρατών κι όχι με τους υπαλλήλους της τρόικα, στη βάση της έκθεσης της τρόικα το Σεπτέμβριο.

Επίσης, εξέθεσε τα 10 σημεία στρατηγικής που κατέθεσε στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, που προβλέπουν μεταξύ άλλων διαπραγματεύσεις απευθείας με τους ηγέτες, προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, στήριξη της απασχόλησης, ενίσχυση της ρευστότητας στις τράπεζες δια της μείωσης του κόστους χρήματος κ.λ.π.

Επίθεση στον Α. Τσίπρα

Απαντώντας στη δριμεία επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι «πολιτική αθλιότητα το να λέει ο κ. Τσίπρας ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είναι λήσταρχοι που βοήθησαν στη ληστεία της Αγροτικής», διερωτώμενος: «Τι πρότεινε ο κ. Τσίπρας; Να απολυθούν 2000-3.000 εργαζόμενοι;», διερωτήθηκε.

«Καρφί» κατά Διαμαντοπούλου

Επίσης, ο κ. Βενιζέλο ανταπάντησε στην Άννα Διαμαντοπούλου, που αντέδρασε έντονα για τις αλλαγές στο νόμο πλαίσιο, λέγοντας με νόημα: «Ελπίζω να μην κατηγορηθούμε για ύβρι επειδή ζητούμε να συζητήσουμε ξανά τους όρους της δανειακής σύμβασης, γιατί η Βουλή δεν έχει ευνουχιστεί ως προς το δικαίωμα της αυτό από καμία προηγούμενη Βουλή».