«Με την κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης ξεκινά ένας νέος ιστορικός και πολιτικός κύκλος για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Αναφερόμενος στην Τρόικα και τις σχέσεις της Ελλάδας με αυτή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Όσον αφορά στις σχέσεις μας με την τρόικα, οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι η διαπραγμάτευση για την βελτίωση του οικονομικού προγράμματος δεν είναι μία διαδικασία τεχνητής - «μία και έξω» - σύγκρουσης όπου κάποιος θα χάσει και κάποιος θα κερδίσει. Η διαπραγμάτευση είναι διαρκής και αποσκοπεί στην συνεχή διόρθωση και βελτίωση των προϋποθέσεων, της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας του προγράμματος.
Για να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας, οφείλουμε, μέσα από τις πράξεις μας, να στείλουμε μια σειρά από καθαρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση ότι: Πρώτον, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τι πρέπει να κάνουμε εμείς διαλύοντας τη διάχυτη εντύπωση στο εξωτερικό ότι συζητάμε μόνο για όλα αυτά που δεν θέλουμε να κάνουμε. Δεύτερον, είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε άμεσα μία πρώτη δέσμη αλλαγών στο κράτος και στην οικονομία δείχνοντας έμπρακτα την δέσμευσή μας να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος
Τρίτον, έχουμε καταρτίσει ένα εθνικό σχέδιο δίκαιης ανασυγκρότησης που συμπληρώνει, βελτιώνει και αναθεωρεί το πρόγραμμα προσαρμογής». Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης , τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να υπηρετηθούν με γνώμονες, την αλήθεια, την δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα και πως πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως η φοροδιαφυγή, η παραοικονομία και η δημόσια σπατάλη.