> Voliotaki: Α. Τσίπρας: Οι ιδιωτικοποιήσεις που φέρνετε θα είναι η λεηλασία της οικονομίας για χάρη των ξένων τοκογλύφων

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Α. Τσίπρας: Οι ιδιωτικοποιήσεις που φέρνετε θα είναι η λεηλασία της οικονομίας για χάρη των ξένων τοκογλύφων

- Α. Τσίπρας: "Συνειδητά πρωθυπουργέ παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό"
- Υπουργοί θα εξειδικεύσουν τα 9 βήματα του Α. Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση
- Παράταση 3 ετών ζήτησε ο Βενιζέλος από την τρόικα
- Οι πρώτες αντιδράσεις από τη Γερμανία μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης....
Η διαδικασία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής, με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, ο οποίος έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση παραθέτοντας εννέα σημεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

H Συζήτηση σήμερα ξεκίνησε στις 18:30. Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ευχήθηκε περαστικά στον Πρωθυπουργό. Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για συνειδητή παραπλάνηση του ελληνικού λαού και τόνισε πως ο λαός συγχωρεί τα λάθη αλλά όχι την κοροϊδία.

"Τώρα είστε αντιμέτωποι με την ίδια τη δυστυχία που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική , με την ανθρωπιστική κρίση και τις καθημερινές αυτοκτονίες, τους χιλιάδες νέους ανέργους και τα λουκέτα" τόνισε. Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις με τις οποίες είναι αντίθετος ρώτησε "Ποιό είνια το κέρδος για τη χώρα αν ξεπουλήσουμε τη ΔΕΗ και τον κερδοφόρο ΟΠΑΠ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια;

Απειλείτε το λαό πως αν δε γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις θα κοπούν συντάξεις και μισθοί. Οι ιδιωτικοποιήσεις που φέρνετε θα είναι η λεηλασία της οικονομίας για χάρη των ξένων τοκογλύφων" τόνισε. "Ο ελληνικός λαός έχει διακαίωμα να γνωρίζει τι θα κερδίσει και τι θα χάσει. Στον αντίποδα των κρατικοποιήσεων εμείς προτείνουμε την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας".

Στη συνέχεια θα μιλήσουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί και ο υπ. Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας. Ο κ. Στουρνάρας πρόκειται να αναλύσει τα 9 σημεία που εξήγγειλε χθές ο πρωθυπουργός.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.