> Voliotaki: Ανακοινώσεις για τον θάνατο του Θύμιου Καρακατσάνη

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ανακοινώσεις για τον θάνατο του Θύμιου Καρακατσάνη

Ανακοινώσεις εξέδωσαν ορισμένα κόμματα για το θάνατο του Θύμιου Καρακατσάνη.

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ αναφέρει ότι «ο Θύμιος Καρακατσάνης υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της θεατρικής σκηνής, ένας ηθοποιός μέγιστος με την πραγματική έννοια του όρου. Ταλέντο δαιμονικό, ερμήνευσε άπειρους ρόλους με το δικό του προσωπικό και μοναδικό σκηνικό τρόπο. Ζωντάνεψε χαρακτήρες και έδωσε αξία ακόμα και στον πιο μικρό ρόλο. Φώτισε τους ρόλους από γωνίες θεατρικά ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες. ...


Παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές μένουν οι ερμηνείες του σε έργα του μέγιστου κωμικού της αρχαιότητας, του Αριστοφάνη. Ακόμα, η μανία του για δημιουργία πάνω στην σκηνή και στις πιο δύσκολες ώρες του και η εξαιρετική μοναδική επαφή του με τους θεατές».

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του Θύμιου Καρακατσάνη, ενός ηθοποιού που με το ιδιαίτερο ύφος του έγραψε ωραίες σελίδες στη θεατρική ιστορία του τόπου μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Πανελλήνιου 'Αρματος Πολιτών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Θύμιος Καρακατσάνης ήταν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, πιστός στις αξίες της Τέχνης του και μετουσίωνε απόλυτα την έννοια της λέξης Ηθοποιός.

 Βαθύτατα πολιτικοποιημένος, παρενέβαινε με το Λόγο του στα κοινωνικά πράγματα, δίνοντας πάντα τροφή για σκέψη. Ο Πρόεδρος Γιάννης Δημαράς και τα μέλη του Πανελλήνιου 'Αρματος Πολιτών, εκφράζουμε την ειλικρινή λύπη μας για το θάνατό του στους οικείους του και σε όσους τον αγάπησαν».