> Voliotaki: Σύσκεψη για θέματα προϋπολογισμού στο Εθνικής Άμυνας

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σύσκεψη για θέματα προϋπολογισμού στο Εθνικής Άμυνας

Σύσκεψη για θέματα προϋπολογισμού στο Εθνικής Άμυνας
 Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για θέματα προϋπολογισμού του υπουργείου.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην εισήγηση του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισήμανε ότι «πρώτιστο μέλημα μας είναι η εξοικονόμηση πόρων να μην βλάψει στο ελάχιστο το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Σκοπός μας είναι να ενισχυθεί η αποτρεπτική δύναμη και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων όπως, επίσης, το ηθικό και το φρόνημα των στελεχών». Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται αιματηρές θυσίες, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, ωστόσο διαπίστωσε ότι αυτό δεν συνδέεται με την αφοσίωση τους στο καθήκον....


Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αφού διαπίστωσε ότι υπάρχουν προβλήματα στους τομείς των εσόδων και των δαπανών που επιδεινώνουν την κατάσταση λόγω και της ύφεσης, κατέστησε σαφές ότι «βούλησή μας είναι να προχωρήσουμε σε μία ορθολογικότερη κατανομή των πόρων χωρις να επηρεαστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων».