> Voliotaki: Τσίπρας: Χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα οι εκλογές

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα οι εκλογές

Τσίπρας: Χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα οι εκλογές
 Στην εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα στην συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μία χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Υποστήριξε ότι εάν είχε κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα δεν θα ήταν ένας απλός αμήχανος παρατηρητής σε μια πρώτη ουσιαστική σύγκρουση σε μια σύνοδο κορυφής»....


Κατηγόρησε τη «συγκυβέρνηση του μνημονίου και τα τρία κόμματα που την αποτελούν», ότι δεν «είχαν καμία στρατηγική και κανένα σχέδιο για την επαναδιαπραγμάτευση».

«Αν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είχαν αναδείξει κυβέρνηση της Αριστεράς, η εικόνα σήμερα σε όλη την Ευρώπη θα ήταν εντελώς διαφορετική» ανέφερε στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας στη Συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν με τις «δικές μας αδράνειες και αγκυλώσεις. Είναι η πιο δύσκολη αναμέτρηση και ταυτόχρονα η βασικότερη προϋπόθεση για να είναι επιτυχής η αναμέτρησή μας με την ιστορία. Πρέπει, λοιπόν, να συνθέσουμε όλα τα ρεύματα που συγκλίνουν πια στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, που αρνήθηκε τον συμβιβασμό με τον νεοφιλελευθερισμό, έως την ριζοσπαστική αριστερά και τη ριζοσπαστική οικολογία».