> Voliotaki: Π. Καμμένος: Τρομολαγνικά σενάρια τα περί επιστροφής στη δραχμή

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Π. Καμμένος: Τρομολαγνικά σενάρια τα περί επιστροφής στη δραχμή


Π. Καμμένος: Τρομολαγνικά σενάρια τα περί επιστροφής στη δραχμήΚαταρρίπτονται πλήρως τα σενάρια τρομολαγνείας που θέλουν την Ελλάδα να οδηγείται εκτός ευρώ από τους ξένους, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος.

Μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργο Προβόπουλο, ο κ. Καμμένος τόνισε: «καταρρίπτεται πλήρως η τρομολαγνεία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου ότι δήθεν υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα στη δραχμή».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο κ. Προβόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι απολύτως ψευδές.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και για το ζήτημα του Κατοχικού Δανείου, αντισυμβαλλόμενος του οποίου, είπε ο κ. Καμμένος είναι το Δημόσιο και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος. «Άρα το υπουργείο Οικονομικών έχει τη δυνατότητα να απαιτήσει και να διεκδικήσει γερμανικές αποζημιώσεις», επανέλαβε ο κ. Καμμένος, προτρέποντας την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να το πράξει.

Επίσης, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ο κ. Προβόπουλος τον ενημέρωσε και για τη δικογραφία για τα CDS, στην οποία, όπως έχει υποστηρίξει, φέρεται να εμπλέκεται ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η ΤτΕ με εντολή του διοικητή της, την παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα κ. Κορρέα, η οποία είναι πολύ πιθανόν να μην μπει στο αρχείο «και να αποκαλυφθούν εκείνοι που οδήγησαν στο μνημόνιο και τον λαό στην εξαθλίωση».