> Voliotaki: Παπαδημούλης κατά Τσίπρα για Καμμένο

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Παπαδημούλης κατά Τσίπρα για Καμμένο

Παπαδημούλης κατά Τσίπρα για Καμμένο
Κορυφώνεται η διαμάχη που ξέσπασε μετά το θεωρητικό άνοιγμα Αλέξη Τσίπρα προς τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τα βέλη από το ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ διαδέχονται τώρα τα εσωκομματικά πυρά.

 Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ένας εκ των υποστηρικτών του Αλέξη Τσίπρα, επικρίνει τον πρόεδρο του Συνασπισμού μέσω Twitter.
 Συγκεκριμένα έγραψε: «Η διαδρομή και οι θέσεις του Πάνου Καμμένου τον τοποθετούν δεξιότερα της ΝΔ. ...

Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δυνατότητα κυβερνητικής σύμπραξης με τον Πάνο Καμμένο. Ανήκει στην πολυκατοικία της δεξιάς» και αποφάνθηκε ότι «Μια αριστερή-αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα εξαρτάται από την ψήφο του Πάνου Καμμένου είναι αδύνατο να σταθεί».

Από την πλευρά τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις θέτουν ως επιχείρημα το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφερόταν στη θεωρητική πιθανότητα να χρειαστεί το κόμμα «ψήφο ανοχής» από τον κ. Καμμένο.

Υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι οι συγκυρίες «είναι ιστορικές» και υπογραμμίζοντας τις πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είχε δηλώσει ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα υποδεχόταν «πέντε ψήφους στήριξης του Καμμένου ως ανοχή ή ως στήριξη».

«Εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας κάνει το μεγάλο άλμα και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κ. Παπαρήγα και τον κ. Καμμένο για να κυβερνήσει τη χώρα. Αρα, οι Έλληνες ξέρουν τι έχουν μπροστά τους και μπορούν να διαλέξουν». Η ΝΔ σχολίασε:
 «Έπεσαν οι μάσκες, έκλεισε η συμφωνία Καμμένου - Τσίπρα». 

Η ΔΗΜΑΡ απορρίπτει την πρόταση Τσίπρα «για δήθεν αντιμνημονιακή συνεργασία ετερόκλητων δυνάμεων, που συμπεριλαμβάνουν και ακραίες εκδοχές της λαϊκιστικής δεξιάς, όπως το κόμμα του κ. Καμμένου». «Τσίπρας και Καμμένος ξανάρχονται κοντά. Η τελική πρόταση "Πρωθυπουργός η Παπαρήγα" με στήριξη των δύο, θα μπορούσε να επιστρατεύσει και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ο κομμουνιστικός Φιλελευθερισμός είναι άραγε πρόταση του συμβούλου του κ. Καμμένου, του κ. Γ. Γεωργαλά;», σχολιάζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

Αλέξης Τσίπρας: «Ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή»

Σήμερα επέμεινε στη θέση του για αποδοχή της «χείρας» βοηθείας από δυνάμεις εκτός Αριστεράς μετεκλογικά. Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι «μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα απευθυνθεί στις δυνάμεις της αριστεράς και ακόμα και αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και θα διεκδικήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή».

«Προκειμένου η κυβέρνηση της αριστεράς να λάβει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσει το μνημόνιο της καταστροφής», συμπλήρωσε από την Αλεξανδρούπολη ο κ. Τσίπρας.

Υπογράμμισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκε και αγωνίζεται προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά για προγραμματική σύγκλιση και κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς που θα ανατρέψει το μνημόνιο και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά με δυνάμεις, με τις οποίες έχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι «όσο πλησιάζει η κρίση του λαού, τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του μνημονίου θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους. Γιατί οι μέρες της εξουσίας τους είναι πια μετρημένες. Φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».