> Voliotaki: Μπορεί ο εγωισμός του να μας γλιτώσει από (τη) Κυβέρνηση της Πρεσβείας;

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μπορεί ο εγωισμός του να μας γλιτώσει από (τη) Κυβέρνηση της Πρεσβείας;

 Από τον Βασίλη Μπόνιο 

Αρκεί η τρέλα του Βενιζέλου για να γλιτώσει τη χώρα από το νέο σχέδιο Μάρσαλ; Μόνο που αυτή τη φορά αντί για οικονομική βοήθεια θα μας φορτώνουν τανκς και αεροπλάνα.

 Το υπερατλαντικό σενάριο παίρνει ήδη σάρκα και οστά και η τελική του μορφή θα εμφανισθεί το αργότερο ως την Άνοιξη....


Γιατί ακριβώς πρόκειται; Είναι απλό. Οι αιώνιοι «σύμμαχοί» μας, οι Αμερικανοί, οι τράπεζες των οποίων είναι υπεύθυνες για το ξέσπασμα της κρίσης  και τη φωτιά που μεταδόθηκε στον γέρικο αχυρώνα της Ευρώπης, με τίποτε δεν μπορούν να φαντασθούν ότι δεν θα έχουν στον απόλυτο έλεγχό τους τόσο τα πετρέλαια, όσο και τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο της χώρας. Για την αμερικάνικη βουλιμία είναι «ενοχλητική» η παρουσία ακόμη και των Ισραηλινών συμμάχων τους!

Το σχέδιο είναι να γίνει η Ελλάδα χώρα της Αφρικής με κυβέρνηση αχυρανθρώπων τους στην εξουσία. Οι Αμερικανοί έχουν εντοπίσει ήδη τους μωροφιλόδοξους εγχώριους πολιτικούς και «τεχνοκράτες» που δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν τη βρώμικη δουλειά της εγκαθίδρυσης μιας νέας δικτατορίας  σε πιο προηγμένη εκδοχή.

 Τα 400 τανκς και τα 50 ελικόπτερα που μας επιχειρούν να μας φορτώσουν με τη συμβολή δικών μας Εφιαλτών αλλά και η επικοινωνιακή καταιγίδα με δημοσιογράφους που διατηρούν ανοιχτή γραμμή με την Πρεσβεία των ΗΠΑ δεν θάχει προηγούμενο. Οι δημοσιογράφοι, κάποιοι από δαύτους  δουλεύουν ακόμη και στη κρατική τηλεόραση, είναι «σεσημασμένοι» και γνωστοί από την στοχευμένη αρθρογραφία τους. 

Όσο για τους εκλεκτούς άνδρες του ελληνικού κοινοβουλίου που έρχονται σε οργασμό μόνο με την ιδέα να υπηρετήσουν τα υπερατλαντικά συμφέροντα κι αυτοί επίσης είναι σεσημασμένοι και με παρελθόν.

Βέβαια οι Αμερικανοί έχουν βρει πάτημα και στην μονοδιάστατη πολιτική της Μέρκελ που οδηγεί την Ε.Ε. σε διάλυση.

Στα σχέδια αυτά ο μοναδικός που θα μπορούσε να κλωτσήσει, λόγω του προσωπικού του εγωισμού,-που στη προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήριος και για την Ευρώπη-είναι ο Βενιζέλος.

Για τον Σαμαρά δεν το συζητάμε: το παληκάρι που χρωστάει ακόμη και στον Συμπιλίδη- άσχετα αν αυτός παραιτήθηκε για μια ακόμη φορά- δεν υπάρχει.

O Βενιζέλος εύχεται να είναι ο Σαμαράς και ο Μιχελάκης διαρκώς στις τηλεοράσεις. Αυτοί οι δύο είναι δώρο Θεού στο ΠΑΣΟΚ…