> Voliotaki: Οι Αμερικανοί «δεν ξέρουν» γιατί ο στρατός τους βρίσκεται στο Αφγανιστάν

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Οι Αμερικανοί «δεν ξέρουν» γιατί ο στρατός τους βρίσκεται στο Αφγανιστάν

Οι Αμερικανοί «δεν ξέρουν» γιατί ο στρατός τους βρίσκεται στο ΑφγανιστάνΗ «πίστη» των Αμερικανών στον πόλεμο των Αφγανιστάν έχει σημειώσει τεράστια πτώση, σύμφωνα με έρευνα του CBS και των New York Times.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται στο φως λίγο μετά την υπόθεση της δολοφονίας 17 αμάχων από στρατιώτη του ΝΑΤΟ στη χώρα, που έχει προκαλέσει σάλο.

Το 69% θεωρούν ότι οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να εμπλακούν σε αυτό το μέτωπο, ένα ποσοστό που πριν από μόλις τέσσερις μήνες ανερχόταν στο 53%.


Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν «δεν πάει καλά» για τις ΗΠΑ, με το 68% να θεωρούν ότι πάει άσχημα και το 35% ότι πάει «χάλια».
Επιπλέον, το 59% του δείγματος υποστηρίζει ότι ο πόλεμος ήταν μια «αποτυχία» για την πατρίδα τους.

Μάλιστα, το 44% είπαν ότι οι όλοι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα πρέπει να απομακρυνθούν πολύ νωρίτερα από το 2014, όταν είναι προγραμματισμένη η οριστική αποχώρηση του στρατεύματος από την περιοχή.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες, τέλος, δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν καν το λόγο για τον οποίο ο στρατός της χώρας τους βρίσκεται ακόμα στο Αφγανιστάν.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί συμβαίνει αυτό ακόμα, μετά και τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν, το 55% δεν ήξεραν γιατί και μόλις το 1% απάντησε ότι ο λόγος που οι ΗΠΑ βρίσκονται εκεί είναι η 11η Σεπτεμβρίου, κάτι το οποίο εξάλλου ισχύει.