> Voliotaki: Στον εισαγγελέα ο φάκελος με τους επίορκους πολεοδόμους

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στον εισαγγελέα ο φάκελος με τους επίορκους πολεοδόμους

Ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων η προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της Πολεοδομίας.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μεταβιβάσθηκε ο φάκελος της δικογραφίας προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της Πολεοδομίας για την υπόθεση μη επαναβεβαίωσης προστίμων αυθαιρέτων. ...
Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και αφορούσε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα, πρώην Νομαρχίας Αθηνών, της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηνών, και των Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.

Αφορούσε επίσης τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο από την αδικαιολόγητη μη σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας και χρηματικών καταλόγων και τη μη επαναβεβαίωση προστίμων αυθαιρέτων, από τις υπηρεσίες αυτές, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2004 έως 31-03-2009.