> Voliotaki: Το νερό των Άνω Λεχωνίων

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Το νερό των Άνω Λεχωνίων

Αγαπητό Βολιωτάκι,
Μετά από αναβολές πραγματοποιήθηκε απόψε η συνέλευση των κατοίκων των Άνω Λεχωνίων, με θέμα  τη χλωρίωση του νερού της ύδρευσης. Το ίδιο έγινε προ ημερών και στα χωριά Άγιος Βλάσιος, Πορταριά, Σταγιάτες κλπ. όπου η νιόφερτη "καλή" μας ΔΕΥΑΜΒ, φροντίζει για την υγεία μας χλωριώνοντας διαρκώς το άριστο πηγαίο νερό. Για το καλό μας, φυσικά ! 
Βρέθηκαν, λέει, δύο (2!!!!) κολοβακτηρίδια ή κάτι τέτοιοι "επικίνδυνοι" μικροοργανισμοί. 
Τόσα χρόνια που πίναμε εμείς οι Πανωλεχωνίτες από τα νερά του Τζοάνη και τη γεώτρηση Λιβανού όταν ήμαστε κοινότητα, έπαθε κάποιος κάτι; Ή όταν μπήκε στο νέο υδραγωγείο, το νερό το σημερινό το πηγαίο από το 1987 και το πίναμε καθαρό, διαυγές, και δροσερό, μαζί με μας και τόσοι άλλοι Βολιώτες που το κουβαλούσαν με τα διάφορα δοχεία τους χειμώνα- καλοκαίρι, πάθαμε και πάθανε κάτι; Όχι, βέβαια! 
Όμως η εμμονή των υπευθύνων της ΔΕΥΑΜΒ στην "προληπτική" χλωρίωση, εκεί που δεν υφίσταται πρόβλημα, είναι εξωφρενική. Και το πόσιμο νερό των Άνω Λεχωνίων δεν είχε, ούτε θα έχει πρόβλημα, αφού οι πηγές είναι ψηλά στο βουνό και το νερό δεν παραμένει στάσιμο στις δεξαμενές. Εντάξει, υπάλληλοι είναι και εφαρμόζουν νόμους για τη δημόσια υγεία, αλλά μήπως το παρακάνουν; Θυμίζουν τους μαιευτήρες που κάνουν καισαρικές ακόμη και εκεί που δεν χρειάζεται, έτσι προληπτικά! 
Ας καταλάβουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας ύδρευσης, πως οι χωριανοί είναι ανάστατοι και δεν συναινούν σε τέτοιες ενέργειες. Εξάλλου, το έδειξαν σήμερα με τις αντιδράσεις τους. Κι ίσως αν δεν υπάρξει αλλαγή στάσης εκ μέρους των υπευθύνων, η κατάσταση να οδηγηθεί στα άκρα.
Κοιτάξετε, κύριοι της ΔΕΥΑΜΒ, άλλους τρόπους προστασίας της καθαρότητας του νερού κι όχι την σχετικά επικίνδυνη χλωρίωση, που αλλού είναι αναγκαία, αλλά όχι σ' εμάς. 

Τελικά ένα καλό νερό υπάρχει και στα Άνω Λεχώνια, και το φτιάξατε σαν το ... βολιώτικο, για να μην αναφέρω τα λόγια νεαρού Πανωλεχωνίτη που ακούστηκαν στη συγκέντρωση!  

 Σας ευχαριστώ, 
και λυπούμαι που το χωριό μας δεν μπορεί τώρα να προσφέρει ένα καθάριο νεράκι όπως πριν, στους περαστικούς κι όχι μόνο, Βολιώτες και Βολιωτάκια!