Συνασπισμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βλέπει ο Κ. Καραμανλής
Εκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προβλέπει ο Κώστας Καραμανλής.
Μιλώντας σε συνομιλητές του, ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει την πλήρη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά. «Να στηρίξουμε τη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά με όλες μας τις δυνάμεις, για να βγουν όσο γίνεται πιο δυνατοί από τις εκλογές», φέρεται ότι λέει με όσους συζητά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», o κ. Καραμανλής εκτιμά ότι η μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι αναπόφευκτη, ακόμη κι αν ...
η ΝΔ κερδίσει την αυτοδυναμία ή μπορέσει να συνεργαστεί με το ΛΑΟΣ. Κι αυτό, γιατί όπως είχε αναφέρει σε έναν υπουργό, όσες φορές το ΠΑΣΟΚ είναι στην αντιπολίτευση, βγαίνει με θέσεις... ΚΚΕ.Άλλωστε, η συγκρότηση ενός άτυπου αντιπολιτευτικού μετώπου από τα κόμματα της Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ όχι μόνον θα δυσχεράνουν τις προσπάθειες της ΝΔ να κυβερνήσει, αλλά θα διαλύσουν «την τελευταία ευκαιρία που θα έχει η χώρα για να σωθεί».
Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις
Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς τόσο για το PSI όσο και για τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ οι συνομιλητές του υποστηρίζουν ότι η αισιοδοξία του αυτή είναι προϊόν εσωτερικής πληροφόρησης που έχει από τις Βρυξέλλες.
Επιβεβλημένη η κυβέρνηση Παπαδήμου
Ο κ. Καραμανλής φέρεται ότι ανέφερε σε στέλεχός της ΝΔ ότι δεν ήταν αντίθετος με τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, τη συγκρότηση της οποίας χαρακτηρίζει ως «επιβεβλημένη, μετά την ταπείνωση της χώρας με το δημοψήφισμα του Παπανδρέου», διευκρινίζοντας πάντως ότι ο ρόλος της είναι συγκεκριμένος και περιορίζεται στο PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ωστόσο, προβληματισμό εκφράζει για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. «Η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί. Υπάρχει ένα βουβό πράγμα. Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν. Οι εκλογές μπορούν να λειτουργήσουν και ως μέσον εκτόνωσης» λέει με όσους συζητά.
Για το Μνημόνιο
Όσον αφορά το μνημόνιο, ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, εάν ο Γ. Παπανδρέου, που γνώριζε πολύ καλά το οικονομικό πρόβλημα «έβγαινε μετά τις εκλογές με ένα αξιόπιστο σχέδιο μέτρων». Ακόμη κι αν η Ελλάδα προσέφευγε στο μηχανισμό, λόγω της τεράστιας πίεσης των αγορών, και πάλι «δεν θα ήταν δακτυλοδεικτούμενη όπως τώρα».