> Voliotaki: Παρέμβαση εισαγγελέα για τυχόν συναλλαγές των εκβιαστών με πολιτικούς

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Παρέμβαση εισαγγελέα για τυχόν συναλλαγές των εκβιαστών με πολιτικούς

Aμεση εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του 58χρονου επιχειρηματία- φερόμενου ως αρχηγού ενός εκ των κυκλωμάτων τοκογλυφίας, ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης προειδοποιώντας ότι, διαφορετικά, θα ασκήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητές του.

Ο κατηγορούμενος στις δηλώσεις άφηνε υπονοούμενα για στοιχεία που έχει και εμπλέκουν και πρόσωπα του Κοινοβουλίου. ...


Ο κ. Παπαϊωάννου προειδοποίησε ότι αν μέχρι αύριο δεν παρέμβει εισαγγελέας, τότε την Πέμπτη το μεσημέρι θα ασκήσει ο ίδιος τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητές του.

Το θέμα είχε θέσει νωρίτερα, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον κώδικα ναρκωτικών, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες του κ. Καραμπέρη.

Ο 58χρονος φέρεται να έχει στην κατοχή του βίντεο στα οποία έχουν καταγραφεί συναντήσεις και συναλλαγές με πολιτικούς, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους γενικότερα, αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και δικαστικούς λειτουργούς. «Αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή» φέρεται να έχει πει ο ίδιος ο επιχειρηματίας σε στενό συνεργάτη του, ενώ υποστηρίζει ότι διαθέτει επίσης στοιχεία για χρηματισμό πολιτικών καθώς και άλλα που συνδέονται με την υπόθεση Βατοπεδίου.

Πηγή:Voria