> Voliotaki: Γ. Μανώλης: «Τροχονόμος της τρόικας ο Παπαδήμος»

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Γ. Μανώλης: «Τροχονόμος της τρόικας ο Παπαδήμος»

Γ. Μανώλης: «Τροχονόμος της τρόικας ο Παπαδήμος»
«Όταν έχουμε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό ο οποίος λειτουργεί ως τροχονόμος της τρόικας, και να εξηγήσω τι εννοώ, ο τροχονόμος συνήθως καταργεί τα φανάρια τα κόκκινα, προσπαθεί να βοηθήσει να μην υπάρχουν εμπόδια στην κυκλοφορία,ο  κ. Παπαδήμος λοιπόν λειτουργεί ως τροχονόμος της τρόικας. 

Καταργεί κόκκινες γραμμές, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν για τον ίδιο, άρα δεν πρέπει να υπάρχουν και για μας, και ότι εμπόδια μπορεί να στέκονται απέναντι στην τρόικα, στην αυθαιρεσία της τρόικας και στον τρόπο που λειτουργεί, είτε από εργαζόμενους, είτε από ανέργους, είτε από πολίτες που κλείνουν τα μαγαζιά τους και αντιδρούν και είναι στο δρόμο, πρέπει ο κ. Παπαδήμος να τα παραμερίζει», δήλωσε αναλυτικά....


«Εμείς στηρίξαμε το συγκεκριμένο Πρωθυπουργό και τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, με μια μικρή συμμετοχή, για συγκεκριμένο χρόνο, και για συγκεκριμένο λόγο, και να πάμε σε εκλογές. Δεν τον στηρίξαμε να μείνει ούτε όπως θέλουν κάποιοι όπως ο κ. Καρατζαφέρης δυο χρόνια, ή ο κ. Παπανδρέου για δικούς του λόγους και το ΠΑΣΟΚ, γιατί θεωρούν ότι μπορεί να λειτουργεί ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ, και να σβήσουν τις αμαρτίες και τα εγκλήματα που έχουν κάνει απέναντι στον τόπο, και κυρίως θεωρούσαμε ότι ο Πρωθυπουργός έπρεπε να μείνει σε αυτά του τα καθήκοντά και όχι να λειτουργεί ως εκπρόσωπος τροχονόμος της τρόικα στην Ελλάδα και να θέλει νέα μέτρα, περικοπές συντάξεων. 

Ακούω τον κ. Κουτρουμάνη και δεν πιστεύω στα αυτιά μου και στα μάτια μου», πρόσθεσε ο κος Μανώλης, τονίζοντας πως ο Λουκάς Παπαδήμος, φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων, λέγοντας συγκεκριμένα, «σας είπα δεν είναι απλά κατώτερος, αυτά που είπε χθες στους εκπροσώπους των συνδικάτων και των εργοδοτών γιατί εδώ για τον κατώτερο μισθό και για κάποια πράγματα διαφωνεί ακόμα και ο εμπορικός κόσμος. 

Εκτός από τον ΣΕΒ όλοι διαφωνούν, όλοι οι φορείς. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι, στο ερώτημα, ότι μας λέτε εμείς να συμφωνήσουμε σε αυτά, εάν εμείς δεν συμφωνήσουμε, κάνουμε διάλογο, δημοκρατία έχουμε, ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση, τι θα γίνει; Άφησε να υπονοηθεί, το είπε δηλαδή με σαφήνεια ότι θα φέρει νομοθετική πράξη. 

Αυτό εμένα με ενοχλεί, γιατί πιστεύω ότι ένας πρωθυπουργός έστω και αυτές τις δύσκολες ώρες, έστω και αν χρειαστεί να κάνουμε θυσίες και να έχουμε και ένα αποτέλεσμα, οφείλει να λέει και κάποια όχι, οφείλει και να διαπραγματεύεται κάτι, οφείλει να κάνει μια άλλη κουβέντα με την τρόικα, δεν οφείλει αν θέλετε να είναι ο απόλυτος υποστηρικτής των όσων λέει η τρόικα, τότε δεν θα είχαμε ανάγκη για πρωθυπουργό.