> Voliotaki: «Παθητικός ακροατής η κυβέρνηση»

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

«Παθητικός ακροατής η κυβέρνηση»

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης, κατηγορώντας την ότι συνεχίζει τις συζητήσεις με την τρόικα για νέα μέτρα αδιαφορώντας «για τις ολέθριες επιπτώσεις της πολιτικής της».

«Παρά το γεγονός ότι είναι μια κυβέρνηση πλήρως απονομιμοποιημένη, συζητά για μέτρα πολύ πέρα από τη θητεία της, έως το 2014, ενώ παράλληλα πυκνώνουν οι φωνές για παράταση του βίου της πέραν της 19ης Φεβρουαρίου, ξεχνώντας πως συγκροτήθηκε ως κυβέρνηση ειδικού σκοπού», ανέφερε χαρακτηριστικά....
Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ακόμη ότι αντί η κυβέρνηση να καταθέσει την εμπειρία της «από την καταστροφική εφαρμογή του μνημονίου διεκδικώντας ένα άλλο δρόμο, υιοθέτησε τη στάση του παθητικού ακροατή κάνοντας σαφές σε όλους ότι είναι δεδομένη η στάση της πλήρους αποδοχής εκ μέρους της σε οτιδήποτε κι αν αποφασισθεί».

Χαρακτήρισε παράλληλα τις αποφάσεις της Συνόδου «άλλο ένα βήμα στο δρόμο της μεγαλύτερης ύφεσης και της κοινωνικής χρεωκοπίας», τονίζοντας ότι η στόχευση των οικονομικών ελίτ είναι «να ισοπεδωθεί πλήρως το κοινωνικό κράτος και να πληρώσει το κόστος της κρίσης ο κόσμος της εργασίας».