> Voliotaki: Πόλεμος με τόνο στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πόλεμος με τόνο στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό

Την ώρα που ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα εμπορικής ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης παλεύει με τις οξείες και τις περισπωμένες κατεβάζοντας τις «μονοτονικές» επιγραφές στο υπουργείο του, ο συνάδελφός του στο κόμμα Κώστας Κιλτίδης τον κατακεραυνώνει χαρακτηρίζοντάς τον αδαή.

Το θέμα φέρνει σήμερα στο φως η Zougla.gr και αναμένεται να προκαλέσει τον πόλεμο των… άστρων μέσα στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη....


Άλλωστε, ο Άδωνις Γεωργιάδης, που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, σιγά μην αφήσει τον Κώστα Κιλτίδη να ρίξει τους τόνους του στον… κάλαθο των αχρήστων και τον ίδιο στον Καιάδα ως αδαή.

Από τα πρακτικά της Βουλής (Τρίτη 13/12/2001), και αφιερωμένο στον υφυπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη:

Κώστας Κιλτίδης:… «Άλλου είδους οι τομές που έγιναν όσον αφορά το μονοτονικό, το οποίο δεν γνωρίζουν οι αδαείς οι οποίοι ομιλούν περί των τόνων, ότι οι τόνοι ουδέποτε υπήρξαν στη γλώσσα την κυρίαρχη την ελληνική, αλλά προστέθηκαν εκ των υστέρων, όταν δεν ήταν η ευφωνία τέτοια κατά την εκφώνηση της γλώσσας και ήταν νεωτεριστικό φαινόμενο ο τόνος και ορθώς καταργήθηκε, και άλλο αυτό το οποίο επιχειρείτε τώρα…».

Ο λόγος στον πρόεδρο του κόμματος.

Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά…