> Voliotaki: ΕΡΤ: Συνέχεια κινητοποιήσεων- Τροπολογία- παρέμβαση βουλευτών

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΤ: Συνέχεια κινητοποιήσεων- Τροπολογία- παρέμβαση βουλευτών

Ψήφισμα γενικής συνέλευσης δημοσιογράφων ΕΡΤ την Παρασκευή

«Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ
Ψηφίσαμε για μια ακόμα φορά την συνέχιση του αγώνα μας και την κλιμάκωση των Κινητοποιήσεων , με απεργίες διαρκείας έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ενώ θα πραγματοποιήσουμε νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2.00μμ στο κτήριο της ΕΡΤ.
...
Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης και ενώ βρισκόμαστε σε 20ημερο συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, μάθαμε ότι η Δημόσια Τηλεόραση μετέδιδε την συνέντευξη του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, που συνιστά προφανώς δημοσιογραφικό προϊόν.

Μετά από ομόφωνη απόφαση όλοι οι δημοσιογράφοι που μετείχαν στην συνέλευση απαίτησαν την διακοπή της μετάδοσης, με την μαζική τους παρουσία στη ροή του προγράμματος.

Η Γενική Συνέλευση συμφώνησε ότι αναμένει την δέσμευση – έστω και προφορική-
των αρμόδιων Υπουργών και της Βουλής, ότι θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδος η τροπολογία για την επίλυση των προβλημάτων μας από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, δέχεται να ενταχθεί η τροπολογία που αφορά τα αιτήματά μας, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου του ,που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη. Αναμένουμε και την δέσμευση του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου, ότι θα ψηφιστεί η τροπολογία για να λύσουμε την απεργία μας.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των Βουλευτών, που ξεπερνούν τους 130, που κατέθεσαν την τροπολογία με την οποία ουσιαστικά κατοχυρώνεται η δημοσιογραφική λειτουργία στα δημόσια μέσα.

Ο αγώνας μας έχει κόστος, προσωπικό- οικονομικό- αλλά και επαγγελματικό. Είμαστε μάχιμοι δημοσιογράφοι και θέλουμε να είμαστε στη πρώτη γραμμή της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Με τις κινητοποιήσεις μας υπερασπιζόμαστε και περιφρουρούμε όχι μόνο τα δικά μας εργασιακά δικαιώματα , αλλά και του άγρια δοκιμαζόμενου ευρύτερου κλάδου μας, καθώς και την επαγγελματική μας ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Οι εκπρόσωποι
Νίκος Γρυλλάκης
Βασιλεία Ζερβού».

Ο αγώνας των δημοσιογράφων στη Δημόσιο Τηλεόραση οδήγησε στην κατάθεση σχετικής τροπολογίας για τα ΜΜΕ στη Βουλή, με τη δημιουργία διακομματικής πλειοψηφικής συναίνεσης των βουλευτών, υπέρ των ρυθμίσεων για το ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τους συμβασιούχους.

Την Παρασκευή, 9.12.11, κατατέθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και ανεξάρτητους βουλευτές, τροπολογία με την οποία ζητείται να μην υπαχθούν τα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι σ' αυτά, στο νόμο για τις ΔΕΚΟ.

Το κείμενο συνυπογράφουν οι κ.κ. Αγάτσα Άρια,Αθανασιάδης ΑλέκοςΑμοιρίδης Γιάννης,Αναστασιάδης Σάββας,Ανατολάκης Γιώργος,Ανδριανός Γιάννης,Αντωνίου Τόνια,Αποστολάκη Μιλένα,Αποστολάκος Γρηγόρης,Βαγιωνάς Γεώργιος,Βαρβαρίγος Δημήτρης,Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης,Βαρδίκος ΠυθαγόραςΒελόπουλος Κυριάκος,Βλατής Γιάννης,Βόζενμπεργκ Ελίζα,Βούγιας Σπύρος,Βούρος Γιάννης,Βρεττός Ντίνος,Γείτονας Κώστας,Γιαννακά Σοφία,Γιαννακοπούλου Νάντια,Γκερέκου Άντζελα,Γκιουλέκας Κώστας,Δαμιανάκης Ευτύχης,Δημαράς ΓιάννηςΔιαμαντίδης Γιάννης,Εμινίδης Σάββας,Ζούνη Πέμη,Ζωίδης Νίκος,Θεοχάρη Μαρία,Ιωαννίδης Γιάννης,Κακλαμάνης Απόστολος,Καρασμάνης Γιώργος,Καρτάλης Κώστας,Καρύδης Δημήτρης,Κασαπίδης Γιώργος,Κασσάρας ΓιώργοςΚαστανίδης Χάρης,Κεγκέρογλου Βασίλης,Κεδίκογλου Σίμος,Κεφαλογιάννης Μανώλης,Κιλτίδης Κώστας,Κολοκοτρώνης Άγγελος,Κοντογιάννης Γιώργος,Κοραντής Ιωάννης,Κουκοδήμος Κώστας,Κουρουμπλής ΠαναγιώτηςΚουσελάς Δημήτρης,Κωνσταντινίδης ΣτάθηςΛιάνης Γιώργος,Λιντζέρης Δημήτρης.Μαγκούφης Χρήστος,Μακρυπίδης Ανδρέας,Μαρκάκης Παύλος,Μιχελογιαννάκης Γιάννης,Μίχος Λάμπρος,Μοσχόπουλος Σπύρος,Μουσουρούλης Κώστας,Μπακογιάννη Ντόρα,Μπατζελή Κατερίνα,Μπεγλίτης Πάνος,Μπούρας Θανάσης,Νιώτης Γρηγόρης,Νταλάρα ΆνναΟικονόμου Θανάσης,Παναγιωτόπουλος Πάνος,Παναρίτη Έλενα,Παπαγεωργίου Θανάσης,Παπαδημητρίου Έλσα,Παπαδόπουλος Θανάσης,Παπαδόπουλος Μιχάλης,Παπαθανάση Αφροδίτη,Παπαχρήστος Βαγγέλης,Παπουτσής Δημήτρης,Παυλόπουλος ΠροκόπηςΠερλεπέ Κατερίνα,Πλεύρης Θανάσης,Πολατίδης Ηλίας,Πρωτόπαπας Χρήστος,Ράπτη Έλενα,Ρεντάρη Όλγα, ΓΡήγας Παναγιώτης,Ροντούλης Αστέριος,Σακοράφα ΣοφίαΣκραφνάκη Μαρία,Σταμάτης Δημήτρης,Τζαβάρας Κώστας,Τζηκαλάγιας Ζήσης,Τόλκας Άγγελος,Τσιαούση Ελένη,Τσόνογλου Βασιλική,Τσουμάνη-Σπέντζα Ευγενία,Τσουρή Ελπίδα,Χάιδος Χρήστος,Χαρακόπουλος Μάξιμος,Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος-Ερνέστος,Χυτήρης Τηλέμαχος.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων


ΔΕΥΤΕΡΑ 12.12.2011

Ραντεβού στις δώδεκα (12:00) το μεσημέρι στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να προετοιμαστεί η Συνέντευξη Τύπου όλων των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα.
Το απόγευμα στις τέσσερις (16:00) καλούνται οι συνάδελφοι της ΕΡΤ στο κτίριο της ΕΤ1 στην Κατεχάκη, όπου διοργανώνεται τηλεμαραθώνιος για την Γιούνισεφ . Στόχος η προβολή των αιτημάτων μας και η εθελοντική μας συνδρομή στην διοργάνωση.

ΤΡΙΤΗ 13.12.2011

Ραντεβού στην βουλή στη μια (13:00) προκειμένου να συζητήσουμε με βουλευτές για την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 14.12.2011

Συνέντευξη τύπου των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ , για την πορεία των κινητοποιήσεων μας και την προώθηση των αιτημάτων μας

ΠΕΜΠΤΗ 15.12.2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις έξι το απόγευμα (18:00), έξω από την βουλή των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα κατά την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας.
Επίσης επιδιώκεται επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς που εμπλέκονται στην τροπολογία που κατέθεσε η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΣΠΕΡΤ .