> Voliotaki: Πρότεινε το δημοψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πρότεινε το δημοψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος, αλλά και την καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας όσον αφορά την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, παρεμβαίνοντας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2012, σχολίασε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ, ως εξής:...


«Σήμερα γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Εμείς επιμέναμε πέρυσι ότι δεν έπρεπε να συμμετέχουμε ούτε ως διάδικοι ούτε ως εναγόμενοι. […]Επειδή και στο μέλλον σαφέστατα οι Σκοπιανοί θα αποφασίσουν και με αυτό το δεδικασμένο να μας ξαναστείλουν σε αυτή τη διαδικασία και επειδή η ΠΓΔΜ θα πάρει το εισιτήριο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο και έχω την αίσθηση ότι το ίδιο θα συμβεί μετά και με το εισιτήριο στην ΕΕ, νομίζω ότι το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε τώρα και είναι ανελαστικό, είναι να καταγγείλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία. […]».

Στη συνέχεια σε απάντηση της παρέμβασης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε: «Κύριε αντιπρόεδρε, επαναλαμβάνω την έκκληση: Δήλωση αποχωρήσεως από την Ενδιάμεση Συμφωνία τονίζοντας και φωτίζοντας όλες τις παραβάσεις των Σκοπίων».