> Voliotaki: Σαφής αναφορά για Τσοχατζόπουλο

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Σαφής αναφορά για Τσοχατζόπουλο

Τουλάχιστον πέντε αναφορές στο όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου υπάρχουν στο γερμανικό κατηγορητήριο, που αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, για τις μίζες εκατομμυρίων για τα γερμανικά υποβρύχια, με τον πρώην υπουργό, πάντως, να διαψεύδει εκ νέου οποιαδήποτε εμπλοκή του.
«Οι παντελώς αυθαίρετες και αστήρικτες αναφορές σε βάρος μου που περιέχονταν στην εισαγγελική πρόταση δεν προκύπτουν από πουθενά, δεν βασίζονται σε κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε καν στις καταθέσεις των δύο καταδικασθέντων πρώην διευθυντικών στελεχών της εταιρείας Φέροσταλ», ανέφερε χαρακτηριστικά την Τετάρτη ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο το κατηγορητήριο, οι δύο Γερμανοί που καταδικάστηκαν  ομολόγησαν ότι μίζες και μάλιστα μέσω offshore, όπως ήταν οι Dolmarton και Wilbeforce στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, έφθαναν σε κέντρα αποφάσεων στην Ελλάδα και κυρίως στον τότε Έλληνα υπουργό Άμυνας με αρχικά επωνύμου «Τσ…».

Ξεκάθαρα αναφέρεται, πάντως, στο κατηγορητήριο και η εμπλοκή δεύτερου Έλληνα, με όνομα Γιάννης και αρχικά επωνύμου «Μπε…», πρόσωπο που -όπως κατέθεσαν οι Γερμανοί κατηγορούμενοι- ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, στενός φίλος του τότε υπουργού Άμυνας, ο οποίος τους τον σύστησε για επιπλέον πρόσβαση σε κέντρα αποφάσεων.

Μάλιστα, ο 2ος Έλληνας εμφανίζεται μάλιστα στο γερμανικό κατηγορητήριο, να έχει άμεση σχέση και με μια από τις offshore, αλλά και να λαμβάνει και σε μετρητά το 2000 και το 2002 μέρος μαύρων πληρωμών ύψους 3,5 εκ. ευρώ, για να εξασφαλίσει η γερμανική Ferrostaal τα χρυσά συμβόλαια των υποβρυχίων.

Σε δόσεις μέχρι το 2007 συνεχίστηκαν οι μαύρες πληρωμές, με μία τελευταία δόση 11 εκ ευρώ, ως υπόλοιπο, γράφει το κατηγορητήριο, όσων είχαν εξαρχής συμφωνηθεί.