> Voliotaki: Τα "ονόματα" της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Τα "ονόματα" της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης

Μεγάλη μάχη και στην συμπρωτεύουσα με τα γαλάζια στελέχη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, για μια θέση στα ψηφοδέλτια και το ελληνικό κοινοβούλιο. Στόχος του Αντώνη Σαμαρά , είναι και εδώ να υπάρξει ανανέωση, βάζοντας νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι νυν βουλευτές δεν θα εμφανιστούν και πάλι ισχυροί, καθώς ειδικά στην Α’ Θεσσαλονίκης τα ερείσματα τους παραμένουν ισχυρά. Πάρτε μια γεύση από κάποια ονόματα :...

Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι νυν βουλευτές, o Κώστας Γκιουλέκας, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Γιάννης Ιωαννίδης, η Έλενα Ράπτη θα είναι σίγουρα ξανά υποψήφιοι. Στο ψηφοδέλτιο θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος όμως εκλέγεται χωρίς σταυρό προτίμησης . Μεγάλη δυναμική παρουσιάζει η υποψηφιότητα του πρωτοεμφανιζόμενου σε λίστες επιχειρηματία Στράτου Σιμόπουλου, προσωπικού φίλου του Αντώνη Σαμαρά από τα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης, ο οποίος έχει αναπτύξει δράση και θεωρείται πολύ πιθανόν να είναι ένας εκ των νέων βουλευτών.
Από τα νέα ονόματα θα είναι αυτό του πρώην Περιφερειάρχη Ηπείρου Δ. Πανοζάχου, που επίσης δείχνει δραστήριος, όπως και ο πρώην βουλευτής κ. Ορφανός. Γυναικείες παρουσίες θα έχει σίγουρα το ψηφοδέλτιο και αυτές που έχουν «καπαρώσει» μια θέση θεωρούνται οι Λιάνα Γούτα, Άννυ Ευθυμίου, καθώς και η Ανθή Σαλαγκούδη, κόρη πρώην βουλευτή . Κρατήστε και το όνομα του Στέλιου Παπαθεμελή, που έχει ξανακατέβει συνεργαζόμενος με την ΝΔ.

Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι νυν βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης θα είναι και πάλι υποψήφιοι, ενώ δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες της πρώην επάρχου Λαγκαδά Πόπης Καλαϊτζή, η Δήμητρας Κοασίδου και η Εύη Παντούσα. Ακόμα μια θέση στα ψηφοδέλτια δικεκδικούν οι Αδαμ Ρεγκούζας (πρ. βουλευτής), ο Παντελής Τσακίρης, ο πρώην αντινομάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Παλαιστής αλλά και οι πρώην δήμαρχοι Γιάννης Καραγιάννης και Αρης Αραμπατζής.