> Voliotaki: Των Φώτων

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Των Φώτων

Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής των Φώτων, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρικού Ρεύματος έχει ήδη φροντίσει να μας αλλάξει κι άλλο τα φώτα. «Κύριε Υπουργέ, νωρίς-νωρίς ήρθατε για το υπουργικό. Μην σας πούμε ότι είσαστε και ο πρώτος που φτάνει σήμερα» είπαν οι δημοσιογράφοι στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνο λίγο πριν μπούνε στο ψητό.

«Και με το ηλεκτρικό τι θα γίνει, κύριε Υπουργέ; Θα έχουμε τελικά αύξηση 10%;» ήταν το κύριο ερώτημα στον πρώην “τσάρο” της ελληνικής οικονομίας. «Θα δούμε… Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας πρότεινε μια αύξηση αρκετά μεγαλύτερη, αλλά εμείς προσανατολιζόμαστε στο 10%. Δύσκολα τα πράγματα, αλλά μην ξεχνάμε ότι και η ΔΕΗ, για να επιβιώσει και να μπορεί να βρει και ανοιχτές τις στρόφιγγες του δανεισμού, πρέπει να προχωρήσει σ’ αυτές τις αυξήσεις» απάντησε με ύφος σοβαρό ο υπουργός....

«Η ΔΕΗ θα κάνει τις αυξήσεις, αλλά ποιος θα έχει τη δυνατότητα να τις πληρώσει;» συνέχισαν το τσίγκλισμα οι δημοσιογράφοι. «Εμείς θα τα πληρώσουμε…» διευκρίνισε ο υπουργός.

Εμείς, εμείς, εμείς… Ναι αλλά εμείς δεν έχουμε στο πόθεν έσχες μας, κύριε Παπακωνσταντίνου, καταθέσεις μετρητών 500.000 ευρώ, ούτε έσοδα της τάξεως των μερικών χιλιάδων ευρώ το μήνα. Άντε να ’χουμε 500 ευρώ στην τράπεζα και άλλα τόσα για μισθό. Για παραπάνω δεν το κόβω!

«…Ομορφάντρα μου» που λέει και η διαφήμιση στον βασιλιά της πείνας. Σαν το κεράκι θα μας λιώσουν τούτοι δω, αδέλφια!

Μη, όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε τώρα! Μη, γιατί θα πρέπει να ανάψω το φως! 9% τελικά το μπουγιουρντί και 2012 κεράκια δώρο από τη ΔΕΗ, για τις δύσκολες ώρες.

Άντε και καλή μας χρονιά!