Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Ένα ψάρι την ημέρα…

Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, οι ηλικιωμένοι που τρώνε ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν 3-5 φορές λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ.

Τον σημαντικότερο ρόλο, όμως, διαδραματίζει ο τρόπος μαγειρέματος των ψαριών, ώστε να διατηρηθούν τα ωμέγα 3-λιπαρά οξέα, τα οποία θωρακίζουν τη μνήμη.
...
Το ψήσιμο στο γκριλ ή στο φούρνο διατηρεί στο μάξιμουμ τα λιπαρά, περιορίζοντας τη φλεγμονή στον εγκέφαλο και αυξάνοντας τη ροή του αίματος.

Αντιθέτως, το τηγάνισμα μειώνει τα ωμέγα 3- λιπαρά οξέα και έτσι δεν προσφέρει καμία προστασία ενάντια στην άνοια και τη διαδοχική απώλεια της μνήμης.