> Voliotaki: Λοβέρδος:«Ο πρόεδρός του ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί με κάλπες από τη βάση»

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Λοβέρδος:«Ο πρόεδρός του ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί με κάλπες από τη βάση»

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζει πως οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ουσιαστικές, λιτές, ολιγοήμερες και αδάπανες, δίχως περιοδείες και παράτες.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» υποστηρίζει πως ο νέος πρόεδρός θα πρέπει να εκλεγεί με κάλπες από τη βάση, από τους πολίτες. Διευκρινίζει μάλιστα πως οι διαδικασίες αυτές θα προχωρήσουν όταν το επιλέξει ο πρόεδρος του κινήματα, σίγουρα όμως θα πρέπει να είναι πριν από τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών.

Ο κ.Λοβέρδος αναφερόμενος στο δύο χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αν και πάλεψε για δημοσιονομική ευταξία και έκανε κάποιες μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, δεν κατάφερε να προχώρησε τα θέματα της ανάπτυξης με τον οριζόντιο τρόπο.

Ο υπουργός Υγείας τονίζει πως η οικονομική κρίση προκάλεσε ένα βίαιο ξύπνημα στο πανελλήνιο και το κλειδί για να ξεπεραστεί η ελληνική κρίσης αλλά και το σημείο υπέρβασής της είναι η κάλυψη του παραγωγικού μας κενού. Η Ελλάδα πρέπει να πάει γρήγορα σε μια παραγωγική, εξωστρεφή και ανταγωνιστική οικονομία.