> Voliotaki: Εξεταστική για την οικονομία ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ για τα «μάτια του κόσμου»

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Εξεταστική για την οικονομία ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ για τα «μάτια του κόσμου»

Εξεταστική για την οικονομία για τα «μάτια του κόσμου» ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα λήγει η τρέχουσα Κοινοβουλευτική Σύνοδος και ξεκινά η νέα. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι διαγράφονται οριστικά οι όποιες ποινικές ευθύνες προέκυπταν από την τελευταία «γαλάζια» διακυβέρνηση, κατά την περίοδο 2007-2009, και άρα τα αδικήματα των τότε υπουργών Οικονομικών κ.κ. Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Παπαθανασίου....


Παρά ταύτα, το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει την κοινοβουλευτική ομάδα να ετοιμάζει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Greek Statistics, η οποία θα ζητά έρευνα από το 2001 έως το 2011 και συγκεκριμένα μέχρι τη λήξη της θητείας του Γ. Παπακωνσταντίνου (δηλαδή για τους Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιάννη Παπαθανασίου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου).

Με τον τρόπο αυτό, πάντως, επιβεβαιώνονται όσοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με τη συγκεκριμένη εξεταστική θα επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα ουσιαστικά προβλήματα και να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες για απονομή δικαιοσύνης.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι μόνο τα τυχόν αδικήματα του κ. Παπακωνσταντίνου παραμένουν ενεργά, δύσκολα όμως η πλειοψηφία των μελών της υπό σύσταση επιτροπής θα ρίξουν ευθύνες στον πρώην «τσάρο» και αυτό γιατί ανήκουν στο κυβερνών κόμμα.