> Voliotaki: Τι έλεγαν τον Ιούλιο, τι λένε σήμερα Παπανδρέου και Σαμαράς

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Τι έλεγαν τον Ιούλιο, τι λένε σήμερα Παπανδρέου και Σαμαράς

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011. Ο Παπανδρέου επιστρέφοντας από την έκτακτη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών που αποφάσισε το «κούρεμα» του 21% , πηγαίνει στον Παπούλια και δηλώνει : «Οι αποφάσεις που έλαβε η Ευρώπη είναι ιστορικής σημασίας. Μπορεί να πει κανείς ότι μετά από ενάμιση χρόνο πολύ σκληρής δουλειάς και θυσιών του Ελληνικού λαού, υπάρχει μια πολύ μεγάλη δικαίωση....

Έχουμε ένα Χρέος πια που , παρά τις δυσκολίες, είναι διαχειρίσιμο, ένα πλαίσιο ασφάλειας για την Ελλάδα». Ο Παπούλιας του απαντά : «Κύριε πρωθυπουργέ ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας . Νομίζω πλέον ότι όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη σε αυτή την προσπάθεια της ανάπτυξης».

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011, τέσσερις μήνες μετά δηλαδή ο Παπανδρέου πηγαίνει ξανά στον Παπούλια μία ημέρα πριν τις αποφάσεις για «κούρεμα» πάνω 50% και ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας.

Με το που μπαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο δηλώνει: « Δίνουμε όλη αυτή την περίοδο μια πολύ δύσκολη και σκληρή μάχη να άρουμε το μεγάλο βάρος που έχει πέσει στον ελληνικό λαό , αυτό του Χρέους που παραλάβαμε, και ακόμη περισσότερο να επιμεριστούν αυτά τα βάρη και σε άλλους, ώστε να μπορεί να ανασάνει ο ελληνικός λαός…»!

Τον Ιούλιο έλεγε ότι το Χρέος είναι διαχειρίσιμο και ο Βενιζέλος ότι είδε τον πάτο του βαρελιού και σήμερα δηλώνει ότι θα πρέπει να κουρευτεί το Χρέος ως τη μοναδική λύση για να ανασάνει ο λαός !
Διαβάστε τώρα και τι δήλωνε ο Σαμαράς τότε εκνευρίζοντας τους τροϊκανούς, τη Μέρκελ, το ΔΝΤ και φυσικά τους Παπανδρέου - Παπούλια:

«Η απόφαση έχει πολύ μεγάλες ασάφειες. Και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και σε ό,τι αφορά τη συνολική σταθεροποιητική λειτουργία στην ευρωζώνη… Αν δεν ξεπεραστεί η βαθιά ύφεση, αν δεν μπούμε σύντομα στην Ανάκαμψη και Ανάπτυξη, η όποια βελτίωση των όρων δανεισμού δεν θα αρκέσει.

Και τον περασμένο Μάρτιο, πέτυχε η χώρα βελτίωση των όρων δανεισμού της, αλλά λίγο αργότερα η κρίση χειροτέρεψε. Αν μάλιστα, η βελτίωση των όρων δανεισμού συνοδευθεί από επιλεκτική χρεοκοπία, μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη, πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει κανένα απολύτως ιστορικό προηγούμενο».

Έτσι για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το τι πραγματικά παίζεται στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο όλο αυτό το διάστημα.