> Voliotaki: Οι απεργίες παραλύουν τη χώρα

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Οι απεργίες παραλύουν τη χώρα

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τις εργασιακές σχέσεις, το μέτρο της εφεδρείας και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Εργαζόμενοι και συνδικάτα θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση για την αδιέξοδη οικονομική πολιτική που ακολουθείται.
Εκτός από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που απεργούν σήμερα και αύριο, ακινητοποιημένα θα είναι αύριο Παρασκευή και τα ταξί, καθώς οι αυτοκινητιστές προχωρούν σε 24ωρη απεργία....


Σε δεκαήμερη απεργία προχωρούν από αύριο οι τελωνειακοί, εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα.

Σε πανελλαδική αποχή προχωρούν από σήμερα μέχρι τις 19 Οκτωβρίου οι δικηγόροι.
Επίσης, τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισαν τη συνέχιση τουλάχιστον ως τις 19 Οκτωβρίου των καταλήψεων σε δημοτικά γκαράζ, δημαρχεία και ΧΥΤΑ.

Επίσης, σε 48ωρη απεργία προχωρούν όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από τις 06:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 06:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστά για δεύτερη μέρα σήμερα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).
Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.
Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Στάση εργασίας πραγματοποιεί από τις 11:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).