> Voliotaki: Στα 50 λεπτά πωλείται πλέον το ψωμί στην Ελλάδα

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Στα 50 λεπτά πωλείται πλέον το ψωμί στην Ελλάδα

Στα 50 λεπτά πωλείται πλέον το ψωμί στην ΕλλάδαΜόνο από Βούλγαρους γυρολόγους, οι οποίοι μπαίνουν με φορτηγάκια στη χώρα μας και το πωλούν, από σπίτι σε σπίτι, σε χωριά και κωμοπόλεις της βόρειας Ελλάδας, μπορεί να προμηθευτεί κανείς φθηνό ψωμί στη χώρα μας,  όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας.

Η τιμή για το μισό κιλό είναι περίπου στα 50 λεπτά, ενώ υπενθυμίζεται ότι η τιμή του ψωμιού στα εγχώρια αρτοποιεία, διαμορφώνεται στα 85-95 λεπτά.

Την καταγγελία για το εισαγόμενο ψωμί κάνει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας, κάνοντας λόγο παράλληλα για «βουλγαροποίηση» της χώρας....
Επισημαίνεται παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος υγιεινής και ασφάλειας, κάτι που σημαίνει ότι ουδείς γνωρίζει πού και υπό ποίες συνθήκες παράγεται αυτό το ψωμί.

Το φαινόμενο αυτό συντελείται εδώ και δύο-δυόμισι χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αλεξανδρούπολης, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Τόνισε επίσης ότι απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να γίνουν έλεγχοι, ωστόσο δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα.