> Voliotaki: Σόρος: Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες ήδη με double dip ύφεση

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σόρος: Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες ήδη με double dip ύφεση

Αιχμηρός εμφανίστηκε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος σε συνέντευξη του στο CNBC, στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη αντιμέτωπες με τις επιπτώσεις μιας double dip ύφεσης.

Ο Σόρος κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους για την υποτονική ανάπτυξη στις ΗΠΑ και για την μη στήριξη των δημοσιονομικών μέτρων που προτείνει ο Ομπάμα.

«Παρατηρούμε μια ύφεση και βασικά έχουμε μια διαμάχη σχετικά με το αν οι πλούσιοι οφείλουν να πληρώσουν φόρων για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ή όχι», αναφέρει στη συνέντευξή του.

Για τους ηγέτες της Ευρωζώνης , ο Σόρος επανέλαβε την κριτική του τονίζοντας ότι ακολούθησαν λάθος πολιτικές, δημιουργώντας μια κατάσταση «πιο επικίνδυνη» για το χρηματοπιστωτικό σύστημα από την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.

«Είναι πολύ πιο επικίνδυνη κατάσταση και πιστεύω ότι οι αρχές θα κάνουν οτιδήποτε είναι αναγκαίο προκειμένου να διατηρηθεί το σύστημα σε ισορροπία, καθώς η εναλλακτική είναι πολύ τρομακτική μόνο στη σκέψη».