> Voliotaki: Βενιζέλος: Κοινή θέση να εφαρμοστούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Κοινή θέση να εφαρμοστούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Μετά την πρωινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της συνεδρίασης. 

Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος στο σημερινό Eurogroup έγινε μια μακρά και δύσκολη συζήτηση και ότι κοινή θέση της Ευρωζώνης είναι να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου....


Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης για τις δύσκολες αποφάσεις, όπως τις χαρακτήρισε, της κυβέρνησης.

Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη δυσπιστία για την Ελλάδα που ξεκινά από τα ίδια τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού κράτους και της ελληνικής οικονομίας.

Όσον αφορά την κύρωση του νέου θεσμικού πλαισίου του EFSF αυτή προχωρά κανονικά, τόνισε ο κ. Βενιζέλος , όπως και η ανταλλαγή ομολόγων (PSI).

Καταλήγοντας ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι αυτό που έχει τώρα σημασία είναι η σωτηρία των μεταπολεμικών επιτευγμάτων της χώρας για τα οποία μόχθησαν γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων.