> Voliotaki: Η τρόικα «χτύπησε» και στα Δικαστήρια

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η τρόικα «χτύπησε» και στα Δικαστήρια

Στο χώρο της Δικαιοσύνης επεκτείνονται από σήμερα οι έλεγχοι της τρόικας.

Μετά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις σε διάφορα υπουργεία, ελεγκτές της τρόικας βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να παρακολουθήσουν ιδίοις όμμασι τη διαδικασία ταχείας εξυπηρέτησης για την κατάθεση δικογράφων.

Το κλιμάκιο της τρόικας θα ενημερωθεί για τη λειτουργία του Πρωτοδικείου της Αθήνας από τον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Νικόπουλο....


Η νέα αυτή διαδικασία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 υπό την επίβλεψη στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με την εφαρμογή της εν λόγω διαδικασίας περιορίστηκαν οι ουρές που σχημάτιζαν οι δικηγόροι έξω από τη γραμματεία του μεγαλύτερου Δικαστηρίου της χώρας για την κατάθεση των δικογράφων και τον προσδιορισμό δικασίμου.

Το μέτρο δίνει τη δυνατότητα στους δικηγόρους να υποβάλουν τα ονόματα των διαδίκων με τη χρήση USB stick ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου, προκειμένου να εξοικονομείται σημαντικό μέρος του χρόνου που απαιτείται για την καταχώρηση των ονομάτων μέσω πληκτρολόγησης.

Με τις παρεμβάσεις αυτές του υπουργείου Δικαιοσύνης διευκολύνεται τόσο το έργο των δικαστικών υπαλλήλων, όσο και των δικαστών, μειώνεται ο χρόνος της φυσικής παρουσίας του δικηγόρου στους χώρους του Πρωτοδικείου και βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες.