> Voliotaki: Σαρκοζί: «Θα κάνω τα πάντα για να σωθεί η Ελλάδα»

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Σαρκοζί: «Θα κάνω τα πάντα για να σωθεί η Ελλάδα»

Θα είναι ένα από τα κρισιμότερα ραντεβού αυτό το οποίο προγραμματίζεται για αργότερα σήμερα, μεταξύ της γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ και του γάλλου πρόεδρου Νικολά Σαρκοζί, για το ελληνικό θέμα.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα έχει τη δυνατότητα παρέμβασης, αν και όπως διαμηνύεται αρμοδίως, μάλλον, θα περιορισθεί στο ρόλο του ακροατή, υπό την έννοια ότι για μια ακόμα φορά θα γίνει αποδέκτης παραινέσεων, για να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί....


Για το λόγο αυτό άλλωστε, πριν από την σημερινή τηλεδιάσκεψη, θα συγκληθεί άτυπη κυβερνητική επιτροπή, από την οποία ο πρωθυπουργός θα ζητήσει άμεση επιτάχυνση όλων των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί έναντι της τρόικας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε δύο μέτωπα θα δώσει βαρύτητα ο πρωθυπουργός. Το πρώτο θα έχει να κάνει με αυτό των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, μέσω της εργασιακής εφεδρείας και το δεύτερο με τον περιορισμό του κράτους.

Όπερ σημαίνει, το άμεσο κλείσιμο επιχειρήσεων και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που έχει σχεδιασθεί ήδη προ πολλού αλλά ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί, έστω και κατ ελάχιστον.

Ο κ.Παπανδρέου επιθυμεί σήμερα να δεσμευθεί με συγκεκριμένες ημερομηνίες έναντι των κ.Μέρκελ και Σαρκοζί και για τα δύο ζητήματα, καθώς θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ ότι θα του το ζητήσουν. Γι αυτό και θέλει να είναι προετοιμασμένος εκ των προτέρων για κάθε ενδεχόμενο. Γι αυτό και θα επιμείνει σε όσα φέρει σε λίγο προς συζήτηση.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters , μετά την τηλεδιάσκεψη δεν θα υπάρξει ανακοίνωση, όπως αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος της Γαλλίας.