> Voliotaki: Σαμαράς: Εκλογές εδώ και τώρα

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σαμαράς: Εκλογές εδώ και τώρα

«Εκλογές εδώ και τώρα» και επιμονή στο «Ζάππειο ΙΙ» θα είναι το δίπολο της αποψινής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα απορρίψει για ακόμη μια φορά το Μνημόνιο και θα υποστηρίξει ότι η επιβολή νέων φόρων δεν είναι η λύση για την έξοδο της χώρας από την παρατεταμένη ύφεση.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα προσπαθήσει να ενισχύσει το πρωθυπουργικό του προφίλ και θα ζητήσει άμεση προσφυγή στις κάλπες, υποστηρίζοντας ότι αυτή η λύση θα είναι η λιγότερο επιζήμια για τη χώρα....

Άρωμα εκλογών θα έχει και η παρουσίαση του κόμματος, το οποίο θα υποστηρίξει ότι είναι ανανεωμένο σε «πρόσωπα και ιδέες».

Ο Αντώνης Σαμαράς θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν είναι πλέον σε θέση να κυβερνήσει, ενώ η γαλάζια πρόταση για «επανεκκίνηση της οικονομίας», που περνά μέσα από φοροελαφρύνσεις, αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τη φοροδιαφυγή και ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, είναι η μόνη υγιής λύση και θα οδηγήσει σε πλεονασματικό προϋπολογισμό εντός τετραετίας.

Η Ν.Δ. επιμένει σε μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις (παραμένει η πρόταση για συντελεστή 15%), αλλά και αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η πρόταση προβλέπει την άμεση επαναφορά των συντάξεων έως 700 ευρώ στα επίπεδα προ των περικοπών. Κατά τους υπολογισμούς του γαλάζιου οικονομικού επιτελείου το κόστος της πρότασης ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ, τα οποία μπορούν να προκύψουν από άλλες περιστολές στις δημόσιες δαπάνες.